Glas Javnosti

NAJGLEDANIJI u bioskopima: “Oluja” postavila NOVI REKORD nakon samo nekoliko dana prikazivanja

Kultura
Autor: Glas javnosti / objektiv

Prikazivanje "Oluje" tek treba da počne u regionu gde se očekuje velika gledanost

Jedan od najiščekivanijih filmova u modernoj srpskoj kinematografiji, “Oluja”, koji posle 28 godina otkriva istinu o Srbima prognanim iz Krajine, premašio je sva očekivanja kada je reč o gledanosti! Posle samo par dana prikazivanja u nekoliko gradova u Srbiji film je ostvario brojku od gotovo 30.000 gledalaca, što je skoro tri puta više nego što u Srbiji trenutno ima najgledaniji film na svetu, Avatar.

Samim tim, ako je kod nekoga i postojala sumnja da će zbog težine teme i tragičnih scena gledaoci u manjem broju biti u stanju da odgledaju ovaj film ne samo da se nije obistinila, nego je “Oluja” u prvih nekoliko dana probila brojne rekorde, ističu producenti “Oluje”.

– Prve večeri prikazivanja “Oluja” je bila najgledaniji film u bioskopima, da bi se trend nastavio i narednog dana, tako da je za vikend ostvarena izuzetna brojka od 30 hiljada gledalaca, dok je Avatar istovremeno imao 11.000.

Divan je osećaj da publika to prepoznaje i da možemo da stanemo rame uz rame sa takvim blokbasterom kakav je Avatar i da budemo najgledaniji. Jasno je da ovde nije reč samo o izuzetno velikom filmu za srpsku istoriju, već i o bioskopskom hitu svetskog kalibra – rekao je Vladan Anđelković iz “Omega” produkcije, po čijoj ideji je i nastao film.

Prikazivanje “Oluje” tek treba da počne u regionu gde se očekuje velika gledanost, naročito u Republici Srpskoj gde će uskoro biti održana i zvanična premijera.

– Srećan sam zbog ovakvih brojki na samom startu prikazivanja u bioskopima. Nama jeste bio cilj da se ne zaboravi ova tragedija našeg naroda i ovo je dokaz da smo na dobrom putu da to i ostvarimo. Posebno sam srećan što mlađa populacija ima dobre reakcije na film “Oluja” i što dolaze u tolikom broju da pogledaju našu priču – rekao je Miloš Radunović, scenarista i reditelj filma.

“Oluja” je priča o događajima koji su prethodili i tokom same agresije hrvatskih snaga na Republiku Srpsku Krajinu u avgustu 1995. godine. Tada je sa područja Severne Dalmacije, Like, Korduna i Banije sa vekovnih ognjišta prognano najmanje 250 hiljada Srba. Reč je o drami o ratu ispričanoj iz ugla običnog čoveka Ilije, čiji je jedini cilj da zaštiti i sačuva svoju porodicu, ognjište i selo u kome je odrastao sa drugovima koji su mu silom prilika postali saborci, a čije se životne priče prepliću.

U želji da spreči dalje napade na selo, gde je zamalo ostao bez sina Petra, Ilija formira diverzantsku jedinicu, sa ciljem da uništi neprijateljsko gnezdo odakle se napada selo. U toj bici za opstanak, naši junaci vode i svoje lične bitke, a njihove porodice bivaju primorane da napuste svoje domove i potraže spas u nepreglednoj koloni koja kreće ka matici, ka Srbiji.

U glavnim ulogama su Zlatan Vidović, Jovo Maksić, Davor Janjić, Ivan Vujović i Marija Pikić.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR