Glas Javnosti

NAGRAĐIVANI FILM „KRISTINA“ NA JUBILARNOM 70. MARTOVSKOM FESTIVALU

Kultura
Autor: Glas javnosti

Na dan otvaranja jubilarnog 70. Martovskog festivala (28. marta 2023. godine) biće upriličena projekcija nagradjivanog filma “Kristina” u velikoj sali Doma omladine.

Sinopsis: Izuzetno lepa žena srednjih godina pokušava da razume svoju prošlost i svoj identitet koristeći alternativne metode i terapije, u nadi da će tako pronaći smisao svog života, odgonetnuti porodične odnose i razumeti svoj duboki osećaj tuge i usamljenosti.Film “Kristina” je u 2022 osvojio više medjunarodnih nagrada i priznanja, uključujući nagradu za najbolji prvi film na festivalu FIDMarseille, nagradu za najboljeg evropskog reditelja u usponu na Festival de Sevilla u Španiji, dve nagrade, za najbolji domaći i najbolji medjunarodni film na Merlinka Festivalu i specijalno priznanje mladog žirija na festivalu Muestra de Sine de Lanzarote. Film je izglasan kao treći najbolji domaći film u 2022. od strane grupe kritičara portala Filmoskopija  Filmu u 2023. predstoji ništa manje uzbudljiv festivalski život, otvaranje nekih novih kontinenata, i kandidature za neke od najprestižnijih evropskih nagrada!


Režiju filma potpisuje Nikola Spasić a scenario Milanka Gvoić koji su ujedno i producenti filma. Direktor fotografije je Igor Lazić, a glavna protagonistkinja filma Kristina Milosavljević

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR