Glas Javnosti

NAGRADA SVETOZARU CVETKOVIĆU NA MEĐUNARODNOM FESTIVALU: Ova uloga mu je donela priznanje

Kultura
Autor: Glas javnosti

Naš poznati glumac i filmski producent Svetozar Cvetković nagrađen je na međunarodnom festivalu koji je održan u tri evropska grada.

Pripala mu je nagrada za najbolju sporednu ulogu u filmu "Pucnji u Marseju" na internacionalom Fusion filmskom festivalu.

Festival, koji okuplja brojne filmske stvaraoce iz celog sveta, ove godine održan je virtuelno i to paralelno u Briselu, Valensiji i Varšavi.

Fusion se sastoji od četiri festivala i pruža priliku filmskim umetnicima za upoznavanje, razmenu iskustva i ideja, ali i mogućnost saradnje na različitim projektima.

Radnja filma "Pucnji u Marseju" reditelja Gordana Matića zasnovana je na transkriptu sa suđenja atentatorima na kralja Aleksandra i francuskog ministra Luja Bartua u Marseju 9. oktobra 1934. godine.

Publika ima priliku da prati delove sudskog procesa teroristima koji su bili saučesnici atentatora Vlade Georgijeva Černozemskog. Svetozar Cvetković tumači lik branioca atentatora, Sana Obana.

– Ovakve nagrade najviše raduju. Niti znaš da si bio u konkurenciji, niti te ljudi koji odlučuju o nagradi znaju... vide te u jednom sjajnom art house filmu i dobiješ poruku - eto nagrade, kazao je Cvetković.

Osim nagrađenog Cvetkovića, nominovani za pojedine nagrade na festivalu bili su i članovi ekpe filma i to za: najbolji kostim - Dragica Laušević, najbolji režiser igranog filma na stranom jeziku – Gordan Matić, najbolja montaža igranog filma na stranom jeziku – Aleksandar Popović, najbolja šminka i frizura – Jovana Jelača, prenosi Fonet.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR