Glas Javnosti

MUZEJ AFRIČKE UMETNOSTI: BESPLATAN ULAZ povodom 44 godine od OSNIVANJA!

Kultura
Autor: Glas javnosti

Povodom 44. rođendanа MAU, u nedelju, 23. maja, ulaz u Muzej biće besplatan tokom čitavog dana (10-18 časova), dok je u 11 časova besplatno stručno vođenje kroz tematsku izložbu „Tradicionalne pozorišne lutke Malija".

Zbog aktuelne epidemiološke situacije, broj posetilaca je ograničen, a prijavljivanje na vođenje je obavezno i vrši se slanjem mejla na kontakt@mau.rs

Foto: Promo

Muzej afričke umetnosti

Muzej je osnovan 1977. godine pod pokroviteljstvom Skupštine grada Beograda. Ovo je prvi i jedini muzej u regionu koji je posvećen isključivo kulturi i umetnosti afričkog kontinenta.

Foto: Promo

MAU navodi da stalna postavka obuhvata značajne primerke pre svega zapadnoafričke umetnosti i ona uključuje odabrane artefakte iz zbirke koju su formirali osnivači Muzeja, Veda Zagorac i dr Zdravko Pečar.

Foto: Promo

Pored stalne postavke, kroz tekuće izložbe tradicionalnog afričkog stvaralaštva, Muzej predstavlja i druge kulturalne oblasti Afrike: Etiopiju, Magreb, kao i kulturne areale istočne, centralne i južne Afrike. Proširenje istraživačkog opsega kustosa izvan postojećih zbirki je delom u direktnoj vezi sa saradnjom koja je tokom godina razvijana sa našim i inostranim kolekcionarima i darodavcima.

Foto: Promo

Osim toga, Muzej se bavi još mnogobrojnim aktivnostima, kao što su organizovanje gostujućih izložbi, brojnih popularnih programa, publikovanje kataloga izložbi, monografija, tekstova i studija afrikanista, kao i časopisa „Afrika: studije umetnosti i kulture“.

(Glas javnosti) 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR