Glas Javnosti

MORIKONE predosetio smrt: NAPISAO SEBI ČITULJU!

Kultura
Autor: Glas javnosti

Čuveni italijanski kompozitor Enio Morikone, koji je preminuo juče u 91. godini, napisao je sam svoju čitulju koja je objavljena u današnjim italijanskim novinama.

U njoj, Morikone se priseća režisera Đuzepea Tornatorea, drugih prijatelja i porodice i svima im šalje poslednje zbogom.
 
"Ja, Enio Morikone, sam umro.
 
Obaveštavam sve moje prijatelje koji su uvek bili uz mene i one koje nisam video neko vreme. Pozdravljam ih sa velikom naklonšću. Nemoguće ih je sve imenovati.
 
Želim, ipak, posebno da pomenem Pepućija i Robertu, bratske prijatelje, naročito prisutne u poslednjim danima mog života.
 
Postoji samo jedan razlog koji me motiviše da pošaljem moje poslednje zbogom svima vama na ovaj način i zbog kog sam odlučio da imam privatnu sahranu - ne želim nikog da uznemiravam.
 
Kažem zbogom sa velikom naklonošću i Ines, Lauri, Sari, Encu i Norbertu. Zahvaljujem im se što su delili sa mnom i sa mojom porodicom veliki deo mog života.
 
Želim da se sećam sa ljubavlju mojih sestara Adrijane, Marije i Franke i njihovih voljenih, kao i da im dam do znanja koliko sam ih voleo.
 
Snažno, potpuno i duboko zbogom ide mojoj deci Marku Alesandru, Andrei i Đovaniju, mojoj snaji Moniki, mojim unucima Frančeski, Valentini, Frančesku i Luki.
 
Nadam se da će razumeti koliko sam ih voleo.
 
Poslednjoj, ali ne najmanje važnoj, Mariji, kojoj posvećujem izuzetnu ljubav koja nas je držala zajedno i zaista žalim što je napuštam.
 
Šaljem svoje najbolnije zbogom njoj."

(Izvor: 021)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR