Glas Javnosti

MONTI PAJTON NA BOSANSKI NAČIN:'Ti bi i da radiš i da primaš platu' LEGENDARNE REPLIKE Mustafe Nadarevića (VIDEO)

Kultura
Autor: Glas javnosti

Glumac Mustafa Nadarević kao Izet u seriji "Lus, zbunjen, normalan", godinama je uvesaljavao gledaoce replikama u stilu Monti Pajtona na bosanski način.

Ovo su samo neke od rečenica legendarnog Izeta.

“Alo, ko smeta?”, "Samire, sine, otvori prozor da dedo poleti”, "Ti bi i da radiš i da primaš platu",
“Učenje? Kakvo bolan učenje? Ko’ je bolan vidio da se može učiti više od pola sata?”, “Koje ćemo boje kupiti auto? Meni je svejedno, samo da je crven", “U njegovim godinama ja sam imao više cura nego što je on ćevapa pojeo.”

Glumac Mustafa Nadarević, koga su mlađe generacije zavolele kao Izeta Fazlinovića iz serije „Lud, zbunjen, normalan“, umro je nakon duge borbe sa teškom bolešću u 77. godini.

Mustafa Nadarević rođen je u Banja Luci 1943. godine, a najveći deo života proveo je u Zagrebu.

Glumačku karijeru je započeo u Zagrebačkom pozorištu mladih, a 1969. godine postao je član Drame hrvatskog narodnog pozorišta u Zagrebu.

 Igrao je i u filmu "Otac na službenom putu" Emira Kusturice 1985. godine istakao se ulogom Zijaha. Zatim su usledili i drugi filmovi, među kojima je i film "Već viđeno" Gorana Markovića 1987. godine.

Publiku ispred malih ekrana oduševio je ulogom Izeta Fazlinovića u seriji "Lud, zbunjen normalan" koja je snimana od 2007. do 2016. godine.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR