Glas Javnosti

MLADA UMETNICA TEODORA ZANOŠKAR nova nada srpskog primenjenog slikarstva! (FOTO)

Kultura
Autor: Glas javnosti

Iako veoma mlada, slikarka Teodora Zanoškar, već ima iza sebe brojne grupne i nekoliko samostalnih izložbi. Rođena je i živi u Beogradu, a studije na Fakultetu primenjenih umetnosti završila je 2019. godine. Njen portret slavne srpske glumice Ružice Sokić uvršćen je u stalnu postavku "Velikana srpskog glumišta".

Teodora Zanoškar rođena je u Beogradu 1995. godine. Završila je osnovne i master akademske studije primenjenog slikarstva na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, 2019. godine, u klasi profesora Miroslava Lazovića. Iste godine postala je redovni član ULUS-a i stekla status samostalnog umetnika.

Deo izložbene postavke Teodore Zanoškar u SKC-u na Novom Beogradu

Osim u Beogradu, izlagala je u Pančevu, Požegi i Staroj Pazovi.

Portret Ružice Sokić, deo stalne izložbene postavke "Velikani srpskog glumišta"

Njena prva samostalna izložba pod nazivom "Složena jednostavnost", koja se održala u okviru organizacije Umetnikov otisak, održala se u Beogradu oktobra 2018. godine u Art galeriji "Beti Ford". Prošle godine imala je čak tri samostalna i jedno koautorsko izlaganje. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ZanoskART? (@zanoskart)

Njene slike ste mogli da vidite na njenim samostalnim izložbama u galeriji "SKC Novi Beograd", "Galeriji Gradske Biblioteke Pančevo", Gradskoj galeriji "Milan Tucović" u Požegi, kao i na koautorskoj izložbi u Galeriji "Mira Brtka" Centra za kulturu Stara Pazova.

Samostalna izložba Teodore Zanoškar u SKC-u na Novom Beogradu

Učestvovala je na brojnim grupnim izložbama slika. Neke od najznačajnijih su "Dijalozi" u Domu porodice Pavlović (Beograd 2016), Nova beogradska razglednica u galeriji ULUS (2019) i "Jesenja izložba" koja se svake godine tradicionalno održava u umetničkom paviljonu "Cvijeta Zuzorić" (2019)

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ZanoskART? (@zanoskart)

Prošle godine bila je najmlađi učesnik 26. likovnog saborovanja umetničke kolonije Crkvene opštine Prilipac, a njen "Portret Ružice Sokić" postao je deo stalne izložbene postavke "Velikani srpskog glumišta" u galeriji Doma kulture u Rabrovu. Ova izložba posvećena velikanima srpske glumačke scene redovno gostuje po brojnim galerijama širom Srbije.

Sigurni smo da Teodoru čeka sjajna budućnost u slikarskoj umetnosti a ova mlada umetnica uveliko radi na novim postavkama koje će krasiti neke od uglednih izložbenih prostora u zemlji i inostranstvu!

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR