Glas Javnosti

MILOŠ BIKOVIĆ O FILMU IZAZOV : "Izazov" je pomerio granice

Kultura
Autor: Glas javnosti

Srpski glumac Miloš Biković izjavio je večeras da je ruski film "Izazov", koji je reditelj Klim Šipenka snimao u svemiru, istorijski, veliki podvig i da je pomerio granice.

Posle svetske premijere u moskovskom bioskopu "Oktobar", gde je "Izazov" zaslužio 15-minutne aplauze posetilaca, Biković je rekao Tanjugu da se film dopao ljudima, i da je i sam postao svestan da "prvi put u istoriji prisusvujemo ovako nečemu".

- Scenario je bio samo predložen, normalno da se to menja, možete da radite tu, da ga menjate, dopunite, sve ono što mislite da bi trebalo da se uradi. Zajedno smo mnogo toga pisali, menjali, cela ekipa - dodao je čuveni srpski glumac za koji je bio odlično raspoložen na premijeri u Moskvi.


"Izazov" je svemirska drama u režiji Klima Šipenka, koji je pre toga radio filmove "Sluga", "Saljut 7" itd. Film govori o kardiohirurgu (Miloš Biković) koja ima mesec dana da se pripremi za let na Međunarodnu svemirsku stanicu, gde se mora operisati član posade, previše bolestan da se vrati na zemlju.

Ovo je prvi igrani film snimljen u svemiru, na Međunarodnoj svemirskoj stanici, 400 km iznad površine zemlje. O filmu, koji je izazov sam po sebi činjenicom da je prvi kinematografski projekat sniman u kosmosu, već su dosta pisali i strani, zapadni mediji, jer svi ljubitelji filma očekuju sa nestrpljenjem da vide kako je to urađeno

Glas javnosti/Blic

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR