Glas Javnosti

MIHAJLO MIŠA KRAVCEV: Priča o harfi - ljubav, snaga, misao i neverovatna toplina, književno delo NA NIVOU starih velikih klasika (FOTO+VIDEO)

Kultura
Autor: Glas javnosti

Svečana promocija ovog novog romana Miše Mihajla Kravceva, u izdanju izdavačke kuće "Blum", Aleksandra Saše Šurbatovića. biće održana u ponedeljak 9 maja, u klubu Manufaktura, ulica Kralja Petra 13, sa početkom u 18:30, na kojoj će autor potpisivati knjige.

Šta god bismo unapred rekli o ovoj knjizi, moglo bi zvučati pretenciozno.Ali kada je pročitate, shvatićete koliko ona zapravo komplimenata zaslužuje.
Roman Miše Mihajla Kravceva, "Proleće jednoglava, poređen je sa "Malim princom", Antoana de Sent Egziperija.

Roman  "Priča oharfi" ne može se porediti ni sa jednim romanom do sada.
Autentičan je i vraća nas u ona stara dobra vremena, velikih romana i velikih klasika.

Ali i pored izuzetne dubine i zaista obilja rečenica, koje će čitaoci skrinšotovati, pamtiti i licitirati, Miša Mihajlo Kravcev je kompletnu radnju ovog dela preneo sa onom lakoćom i jednostavnošču, u kojoj sva ta suština spontano puca pred našim očima, sklapa se i oblikuje, sama od sebe, a opet, sve to, sa onim sebi svojstvenim emocijama, u kojima je utkao toplinu i prisnost, možda i dublju nego u romanu "Proleće jednog lava".

Svečana promocija ovog novog romana Miše Mihajla Kravceva, u izdanju izdavačke kuće "Blum", Aleksandra Saše Šurbatovića. biće održana u ponedeljak 9 maja, u klubu Manufaktura, ulica Kralja Petra 13, sa početkom u 18:30, na kojoj će autor potpisivati knjige.

Priča o Harfi je ljubav, snaga i misao, sve ono što je iskonsko u nama, oduvek i zauvek.


Ovo delo sadrži velika znanja i uspeva da dočara veličinu i snagu i života, ali i da dokaže koliko su sve one najveličanstvenije stvari ustvari jednostavne i baš onakve, kakve su.

I "Priča o harfi" je priča o svemu, data lako i brzo kroz vešto izrečene misli koje odzvanjaju,  a sa svojstvenom emocijom i onom toplinom ljudske duše, kakva se retko sreće.

U ovom delu, autor je zaronio u mitove, dublje, nego možda iko pre njega, a izronio je tačno u onoj istoriji, kakva je bila i kakvu je znamo, dajući jednu grandioznu rekonstrukciju pravremena i svega što nam je prethodilo, na način iuz objašnjenja koja je zaista teško osporiti.

I uklopio je apsolutno sve, do inajsitnijih detalja.

"Priča o harfi" se ne može opisati ili prepričati, baš kao ni gotovo svadela na tom nivou, jednostavno se mora pročitati.

A onda, jedno je sigurno - "Priča o harfi" će vas zauvek promeniti.


 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR