Glas Javnosti

MENJAO ŽENE KAO SLIKARSKE TEHNIKE! Pikaso je voleo jednu Jugoslovenku

Kultura
Autor: Glas javnosti

Žene su bile njegova najveća inspiracija, a svaka njegova ljubavnica je bila ovekovečena na platnu ili bi pak stvari išle obrnutim redosledom - svaki njegov model bi završio u njegovom krevetu.

Poznato je da se jedan Pikasov prijatelj našalio rekavši da je slikar menjao žene kao slikarske tehnike, budući da se često dešavalo da je bio u paralelnim vezama. Interesantno je da je žene koje je voleo počinjao da slika na svom platnu tek kada bi prestao da ih voli, pa su tako i one mogle same da procene kada je došao kraj njihovoj vezi.

 

FILM O GRČKOM SVETITELJU SRPSKE AUTORKE stiže u bioskope, u Grčkoj obara rekorde gledanosti! Miki Rurk očaran PRAVOSLAVLJEM (FOTO+VIDEO)

FILM O GRČKOM SVETITELJU SRPSKE AUTORKE stiže u bioskope, u Grčkoj obara rekorde gledanosti! Miki Rurk očaran PRAVOSLAVLJEM (FOTO+VIDEO)

Nevinost je izgubio u bordelu, a sklonost prema prostitutkama je nasledio od oca, koji je svake nedelje odlazio u javnu kuću.

U svom životu je imao samo dve zakonite žene i mnogo ljubavnica.

Ipak, samo sedam žena je ostavilo poseban pečat na njegov život - model Fernanda Olivije, Eva Guel, balerina Olga Hohlova, Mari-Tereza Valter, slikarka i fotograf Dora Mar (Jugoslovenka Teodora Marković), studentkinja umetnosti Fransoaz Žilo i Žaklin Roke

Pikasova osećanja prema žena su varirala od ekstremne nežnosti do snažne mržnje, a jedino što mu je bilo važno jeste da žena bude niža od njega. Taj uslov nije bilo teško ispuniti s obzirom da je bio visok 163 centimetra, piše B92.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR