Glas Javnosti

Marković: Ko će štopovati vreme penzionerima, DB, SNS?

Kultura
Autor: Глас јавности

Filmski reditelj Goran Marković izjavio je da je Vučićev plan izlaska ljudi starijih od 65 godina napolje, posle mesec dana zabrane, u suštini nesprovodiv u delo. On se zapitao ko će im meriti vreme i razdaljinu, da li će to biti simpatizeri SNS ili pripadnici služba bezbednosti?

– Vučićeva ideja je teško ostvariva jer podrazumeva da svaki penzioner mora imati kontrolora: debeovca, policajca, komunalnog policajca ili simpatizera SNS-a, koji će ga u stopu pratiti, meriti metre koje prevalio, štopovati vreme boravka na vazduhu i voditi evidenciju o danu u kome sve to obavlja. To je u suštini neizvodljivo – istakao je Marković koji i sam ulazi u kategoriju onih kojima je zabranjen izlazak iz kuće

Predsednik Srbije je, gostujući sinoć na RTS, izjavio da će građanima starijim od 65 godina biti dozvoljeno da izlaze tri puta nedeljno.

“Maksimalno pola sata na 300 metara od kuće, tri dana nedeljno”, istakao je Vučić.

– Možda je bolje bilo da se penzioneri lepo zamole da se paze a ne da im se pretnjama uteruje strah u kosti? Ili predsednik ima toliko loše mišljenje o svojim podanicima da misli kako su zabrane jedini način da sa njima razgovara? – zapitao se Goran Marković.

(Izvor: Nova.rs )

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR