Glas Javnosti

Љубишини дани у Београду

Kultura
Autor: beta.rs/foto:Wikipedija

Удружење "Дробни пјесак" обавјештава да ће од 2. до 4. марта Удружење Паштровића и пријатеља Паштровића у Београду „Дробни пијесак“ организовати три књижевна програма

У понедељак, 2. марта, у Задужбини Илије М. Коларца са почетком у 18 часова београдској публици ће бити представљена три нова издања:

–Зборник радова „Књижевно дјело Стефана Митрова Љубише у свом времену и данас (1878–2018)“, Црногорске академије наука и умјетности;

–Зборник радова „Књижевно дјело Стефана Митрова Љубише у свом времену и данас (1878–2018)“, Црногорске академије наука и уметности;
–„Све постаје ријеч, у ријечи да живи: Прилози о културној историји Паштровића и Будве“, ауторке др Ане М. Зечевић, у издању Друштва за културни развој „Бауо“ и Удружења „Дробни пијесак“.
О књигама ће говорити: др Мила Медиговић Стефановић, Вида Огњеновић, мр Луција Ђурашковић, др Ана М. Зечевић, академик Радомир В. Ивановић, мр Душан Медин и Младен Весковић, а модераторка програма ће бити драмска умјетница Јована Тодоровић.

У уторак, 3. марта, у Библиотеци града Београда у 19 часова биће представљена монографија „Саво Павловић: 50 година стваралаштва“, коју је издала ЈУ Музеји и галерије Будве. О монографији ће говорити академик Радомир В. Ивановић, Марин Ивановић, као и Саво Павловић.

У среду, 4. марта, у 16 часова на „Новосадском сајму књига“ биће представљена књига „Све постаје ријеч, у речи да живи: Прилози о културној историји Паштровића и Будве“, ауторке др Ане М. Зечевић, у издању Друштва за културни развој „Бауо“ и Удружења „Дробни пијесак“, као и зборник радова „Нематеријална културна баштина Паштровића: Будућност традиције и традиција за будућност“, који су уредили др Злата Марјановић, мр Душан Медин и Давор Седларевић. Учесници у програму су академик Радомир В. Ивановић, др Ана М. Зечевић и мр Душан Медин.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR