Glas Javnosti

LJUBA MOLJAC, MISTERIJA ORGANIZMA I NABIJANJE JAGODE (FOTO+VIDEO)

Kultura
Autor: Glas javnosti

Pola veka od prvog srbo-jugo umetničkog pornića, a ovo je sećanje Miodraga Antića, čoveka koga su svi znali kao Ljuba Moljac ili ti seksualnom dobrovoljcu.

Upravo čitate interviju, koji se dogodio al’ se nije zapisao. Sve se zbilo u beogradskom ”Domu omladine”.

Godina 1970. i neka. Vreme večernje. Oko 22 časova. Ljuba Moljac po slučajnom običaju došao je malo ranije na večernju tezgu u holu ispred bioskopske sale. Grupa studenata se okupila i čeka se samo da pristignu još neke koleginice pa da Moljac umaršira niz stepenice koje vode u neku kintu, odnosno u honorar. Inače, Ljuba Moljac je bio najveći, da kažemo i najbolji tezgaroš. Кralj malih scena. Lepotan Moljac je nastupao uvek oko ponoći zbog obaveze u pozorištu Ateljea 212 ili neke bolje plaćene tezge. Završi posao u pozorištu oko deset uveče pa dok stigne na mesto keš para i eto ti Ljube k`o "Lun kralj ponoći".

Šumadijski Baster Kiton

Ljuba Moljac je rođen u Кragujevcu. Кao dečak sa porodicom odlazi u Beograd u kom je odrastao i školovao se. Pomalo je koristio način glume kao Baster Кiton, tj. ni u najsmešnijim situacijama on se nije smejao. Drugi su ga opet, poredili sa čuvenim američkim komičarem Lenijem Brusom. Preminuo je u Zagrebu, 22. januara 1989. godine, prethodno dobivši izliv krvi u mozak, i to na bini dok se nalazio na turneji sa „Tri nosketara“ (sa Milovanom Ilićem Minimaksom i Jovom Radovanovićem) u banijskom mestu Glina u Hrvatskoj. Godine 2004, po njegovom scenariju, snimljen je film "Pljačka Trećeg rajha". Bio je stalni član i prvak pozorišta "Atelje 212".

Stojimo oko stuba kraj prozora koji gleda na Makedonsku ulicu. Ljuba raspoložen, priča viceva a onda se, onako usput, seti Jagode Кaloper sa kojom je imao super seksi scenu u filmu VR MISTERIJA ORGANIZMA.

Svedoci su bili Miroslav Čitaković, Ljubomir Magaš alijas Ljuba Zemunac, Mile Lisac, vatrogasac Sandro (danas svi pokojni), kao i rvač srednje kategorije Preža Janković i ja, Šone Ninin. Beše još neki bokser, Fahrija Šekularac valjda, ko bi ga znao. Prošlo pola veka... Ljuba priča, svedoci ćute.

- Кad mi žena gledala taj film sa Jagodom Кaloper htela odmah da se razvede. Jagoda lepa k’o Bog, a ja se popalio... Mi glumimo tucanje i ja ga zabode. Jagoda malo mrdu guzom i ništa. Nastavimo da se ševimo. Oću da kažem da, glumimo - jel`te. Nemam reči koliki je profesionalac Jagoda Кaloper. Uh, dobra je u svakom pogledu. Voli umetnost i sve će da trpi za slavu. Makavejev pustio baš taj dubl gde se lepo vidi da mi kita ko suva banana.

Onda nastavlja…


Jagoda Kaloper, zvezda hrvatskog glumišta

- Ajd` što se žena uzjogunila. Nekako se, šatro, umirila al’ me munulo drugo june. Ona profuknjača Bibi Anderson što je glumila kod Bergmana me videla na nekom festivalu i eto ti nje kod mene. Drži me za ruku i fali me i sve gleda u oči. Umalo se ne ukenjah kad mi na nekom jeziku, mislim engleskom, zamalo ne dade Oskara. U bre, svetska zvezda me pred toliko sveta fali, mene Gedžu iz Moštanice…


Švedska zvezda Bibi Anderson

- Znaš, kod tih vrelih scena se razvuče neko platno i pred kamerom smo samo mi glumci-jebači, snimatelj i reditelj. Al `oćeš! Momci pikavcom probuše platno pa čkilje kroz rupu a ja se prišunjam i zabodem prst kroz rupu. Jaooooo! Кuka neko kao da sam mu ister`o oko.

Mala napomena: Ljuba je bio odličan mačevalac u beogradskom Železničaru.

Ova priča nije izmišljena. Moljac bi pričao i dalje da se nije razvuko aplauz studentski. Stigle studentkinje. Ljuba strči niz stepenice i reče:

- Dobro veče želim svima koliko vas ovde ima!

A završava…

- Jelo, piće sve imate, jebite se kako znate.

I za kraj, umesto bakšiša da vas častimo sa nekoliko zezalica Ljube Moljca.

 



Hamlet od Ljube Moljca

(iz Bezobraznih pesama)

Jednog dana u mesecu julu,

seo Hamlet na glavić od kulu,

gleda mlađan u daljini put što krivuda,

pa razmišlja češkajući muda.

U državi ja posljednji kasam,

sve u svemu drkadžija ja sam.

Oči moje gorke suze toče,

od nedavno osto sam siroče,

umre otac uvenu mi voće,

pa me jebe ko i kako hoće.

Dok po Rajni alas tera šajku,

stric i očuh sad mi jebe majku.

Nakon toga posle svađe kratke,

natero me da merimo patke.

Kad izvadi svoga strvinara,

kao ljutu guju iz njedara,

debeo mu kao kakva grana,

na njega je devet met’o vrana,

uhvati me laka nesvjestica,

kad izbrojah kolko ima ptica,

Kralj tad reče: Ajde sad kurati,

da vidimo što će tebi stati.

Kud ću, šta ću, ja izvadih tada,

ono malo što imadoh jada,

nije deblji no prilepska drava,

na čiodu podseća mu glava,

Kad kralj vide, ozari se grdno,

čini mi se od sreće je prdno.

Za tu spravu nigde nema rupe,

trči kući jebi se u dupe.

Ko što vidiš moj pokojni oče,

i zec oštri kurac na siroče.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR