Glas Javnosti

Lepa glumica u ulozi Silvane Armenulić: Tamara Dragičević ponosna što će zaigrati u filmu o legendarnom Tomi Zdravković!

Kultura
Autor: Glas javnosti

Glumica Tamara Dragičević dobila je ulogu u filmu o Tomi Zdravković. Ova lepa glumica će igrati lik Silvane Armenulić i smatra da do sada nije imala takvu vrstu odgovornosti.

Glumica Tamara Dragičević dobila je ulogu u velikom projektu o životu legendarnog pevača Tome Zdravkovića. Njoj je dodeljena uloga pevačice Silvane Armenulić, dok Tomu glumi glumac Milan Marić. Serija i film „Toma“ koji su počeli sa snimanjem danas već je izazvala ogromno interesovanje javnosti, a glumica poručuje da je pred njom ogromna odgovornost.

-Čini mi se da nikada do sada nisam imala ovakvu vrstu odgovornosti i uzbuđenja. S obzirom na to da mi je povereno da igram ženu čiji su glas i pesme i dan-danas prisutni u najvažnijim uspomenama i događajima gotovo svake porodice u regionu. Približiti se njoj i svemu onome što je ona živela bio je neverovatan izazov - izjavila je glumica dok se priprema za snimanje prvih scena.

Ono što je zanimljivo jeste da Tamara ima trideset godina, koliko je i Silvana imala kada je prvi put upoznala Tomu Zdravkovića i kada su zajedno otpevali pesmu „Šta će mi život“ u kultnoj seriji „Ljubav na seoski način“. Lepu glumicu je posebno obradovalo to što je igrati sa kolegom Milanom Marićem.

- Milana znam još iz dana kada ni on ni ja nismo znali da će gluma biti naš poziv i da ćemo uspeti da upišemo akademiju. Kasnije sa fakulteta, a onda smo radili zajedno u pozorištu i bili partneri u predstavi „Balada o Pišonji i Žugi“ uvek smo lepo sarađivali - izjavila je glumica.

Glumica ponovo igra lik iz epohe, ali smatra da u tome nema nikakvih problema kada je njena karijera u pitanju.

- Nema to veze sa epohom koliko ima veze kakva je uloga. A najizazovnije je kada treba da oživite i budete neko ko je tako cenjen, voljen, a i dalje prisutan - poručila je Tamara sa seta.

Bjela: Tomu su voleli svi

Producenti Željko Joksimović i Dragan Bjelogrlić stoje iza ovog velikog projekta, a kako nam je glumac otkrio, sa posebnom radošću radi na ovom televizijskom ostvarenju:

- Tomu Zdravkovića su zvali “pesnik tuge”. Pevao je iz duše, i za dušu. Voleli su ga svi. I oni koji ne slušaju narodnu muziku, voleli su i slušali Tomu. I danas, 30 godina posle njegove smrti, njegove pesme se slušaju i poručuju po kafanama. Pevaju ih i poručuju i oni koji ne znaju ko je bio Toma. O njemu i njegovom životu napisano je nekoliko knjiga, podignuta su mu dva spomenika, a sada se sprema i film. Na pitanje ‘zašto’ pokušaćemo da damo odgovor ovim projektom - izjavio je Dragan Bjelogrić uoči početka snimnja.

(Izvor: Glas javnosti/ Blic.rs)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR