Glas Javnosti

LEGENDARNA GLUMICA SE UMORILA: Mirjana Karanović ne želi više da se bavi POLITIKOM!

Kultura
Autor: Glas javnosti

Jedna od legendi domaćeg glumišta Mirjana Karanović priznala je da se umorila od politke i duštvenih angažmana.

- Uvek sam mislila: kad si nezadovoljan time gde i kako živiš, nije fer da misliš da to neko drugi treba da reši. Ti si nezadovoljan, al’ nemaš ništa s tim. Uvek sam smatrala da čovek mora ličnim primerom da utiče na ljude, na ono što se oko tebe dešava. Uvek su me nervirali ti kritičari koji samo sede i kritikuju. Uradi nešto! Izađi na crtu! Kaži šta misliš! Zašto samo neko drugi? - rekla je Mirjana.

Kako je dalje dodala, verovala je da njen lični angažman ima uticaj, da to što ona kao umetnik radi, da to puno gledalište, ljudi koji dolaze u pozorište, da je to svet.

- I to jeste za mene čitav svet, ali prilično je otrežnjujuće kad shvatiš koliko ima sveta izvan pozorišta koji misle drugačije. Ono zbog čega sada ne želim da učestvujem dalje u ovim političkim bitkama - ja ne mogu to više, ne postoji ta vrsta interesovanja. Shvatila sam da moj uticaj na ljude treba da bude iz onoga čime se ja bavim - umetnost glume. Napunila sam neke godine i ne mogu više da gubim vreme na neke političke rasprave i borbe, iako to i dalje mene prati. Ako me nešto u društvenom angažmanu danas zanima - to su marginalizovane grupe, nasilje nad ženama, hendikepirani, drugačiji… Kako da se uklope u društvo, iako postoji otpor prema njima - izjavila je Mirjana Karanović.

(Glas javnosti/Karakter)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR