Glas Javnosti

Kusturica o koroni: "Nismo imali snage da ranije shvatimo da bogatstvo ne može sve"

Kultura
Autor: Glas Javnosti

Kada kažemo Emir Kusturica svakako će nas razumeti ceo svet. Pored onoga po čemu je svima najbolje znan, a to je kao režiser, on je i scenarista, producent, kompozitor i glumac. Ovaj srpski umetnik oglasio se povodom epidemije koja je trenutno jedan od glavnih problema u svetu, zvana korona virus.

-Ako ga je čovek napravio, ili ako je stvarno pojeden zajedno sa šišmišom, on pokriva obe strane naše beznadežnosti. Mi smo već odavno zaraženi. Zar nismo odrasli i mi i naša deca i unuci u vremenima kad je važnije šta govori sportista ili glumac o nečemu važnom, a ne doktor nauka koji zna o čemu se radi, virusolog koji nije mogao da nađe vakcinu, jer je bio plaćen kao vozač šlepera. To je bila civilizacija za koju se činilo da može sve, a sada smo svedoci da ne može ništa. Virus je stigao prvo kao filosof ratkapna koji nam je dugo mutio pogled na vidik, nismo bili svesni propasti zbog ovih njegovih opseni. Svaki sportista koji je namlatio lovu, važniji je bio od naučnika, virusologa, onkologa. Svi koji su mlatili neizmerna bogatsva su postali bolji filozofi i ekonomisti, bolje znali istoriju od istoričara, svaka ku*va na popularnim televizijama je znala kako da se organizuje porodični život od mirnog i poštenog sveta.

U svetu gde je realnost profana, spektakl sakralan, gde naučnici nemaju svoje mesto, bićemo kažnjeni smrću, jer nismo imali snage da ranije shvatimo da bogatstvo ne može sve, a verovali smo u tu laž. Džaba im pare, nemaju rešenje za sićušnog kovida.-  govori Kusturica.

Izvor: Iskra.co

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR