Glas Javnosti

KAKO SU ČKALJA I PAJA SNIMALI ‘KAMIONDŽIJE’? Unuka Jovana otkrila nepoznate detalje o kultnoj seriji (FOTO+VIDEO)

Kultura
Autor: Glas javnosti

Kao po nekom nepisanom planu najveći komičar ovih naših prostora rođen je baš na dan šale i komike 1. april, da je živ Miodrag Petrović Čkalja danas bi napunio 97 godina.

Iako ga skoro dve decenije nema, sećanje na njege živo je u mnogim domovima, a pored sina Čedomira i Čkaljina unuka Jovana pošla je dedinim stopama i obrela se u glumačkim vodama u kojima pliva više od 20 godina.

Jovana Petrović se u razgovoru za Glas javnosti prisetila svoga dede.

-Od svih anegdota koje se o dedi prepričavaju najmanje je tačna ona da se on i Pavle Vujsić nisu voleli. Nebrojeno puta se dešavalo da podignem telefonsku slišalicu i čujem “Ovde Paja, daj mi ga”. Oni su do Pajine smrti redovno razgovarali. Pa u pekari sa nekim da radite, koliko su njih dvojica zajedno radili, ne možete da se ne vežete za čoveka. A oni su radili jedan emotivan posao- kaže Jovana na početku priče o legendarnom Čkalji i dodaje:

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Miodrag Petrović Čkalja (@miodrag.petrovic.ckalja)

- Oni su bili veliki radnici, i jedan i drugi, u ono vreme se ozbiljno radilo, mnogo temeljnije, pre svega produkciono tehnoligija je bila drugačija. Mihić je uloge pisao specijalno za njih, a to je njima bilo značajno-seća se Jovana Petrović.

Legendarni komičar umeo baš komedijom da ponekome stane na žulj:  

- Gluma je zahtevna profesija, deda je imao dar za komediju kroz koji je govorio neke istine. Kod njega je sve bilo na granici satire, veli Čkaljina unuka i ističe:

- Ponekad bi imao i neprijatnosti zbog toga, ali se to uvek brzo izgladilo jer je komedija pa niko nije želeo da bude obeležen kao “glup u društvu”-  kaže Jovana za Glas. 

Ranije joj je teže padalo kada se desi da joj prijatelji pošalju link sa tekstom o dedi koji nije istinit sada se nvikla na to da su vremena “brza”.  

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Miodrag Petrović Čkalja (@miodrag.petrovic.ckalja)

- Želela bih da se od njegovih uloga pamte one poput filma “Bog je umro uzalud”, “Biciklisti”, “Ljubav i moda” koji je baš lep beogradski film, kaže najmlađi predstavnik glumače dinastije Petrović i nastavja:

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Vruć Vetar (@dnevna_doza_vruceg_vetra)

-A od serija tu su naravno “Kamiondžije” koje i danas ljudi njaviše vole, ali i “Kad golubovi polete” – zaključuje Jovana.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Miodrag Petrović Čkalja (@miodrag.petrovic.ckalja)

 

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR