Glas Javnosti
posta

KAKO JE SRĐAN TODOROVIĆ UMESTO BARABA POSTAO UMETNIK? Glumac otkrio zašto je upisao Akademiju

Kultura
Autor: Glas javnosti

Popularni glumac Srđan Žika Todorović, koji je za nekoliko meseci postao i intenet selebriti, za svoje saborce sa neta ovoga puta je spremio posebnu poslasticu. Nije u pitanju antologijska fotografija kako su oni to navikli, ovoga puta objavio je malu ispovest.

Todorović je poznat i po tome da retko daje intervjue i da izbegava da govori o privatnom životu pa je njegova priča totalno iznenađenje.

- Kada sam bio u vojsci otac Bora je svratio u posetu, doneo mi tekst i rekao: Imaš nedelju dana da naučiš i doći ćeš u Beograd da polažeš prijemni na akademiji, a i ako ne položiš imaćeš nedelju dana slobodno - napisao je Žika na svom Instragram profile.

 

Zatim je nastavio...

- Znam da nije bio oduševljen idejom da budem bubnjar, baraba kako je on to govorio. Tako sam postao i glumac, a za ono drugo već ne znam.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Srdjan Žika Todorović (@srdjan.zika.todorovic)

Srđan je sin zvezde eksjugoslovensklog filma  Bore Todorovića, a karijeru počeo kao bubnjar. Svirao u beogradskim grupama “Radnička kontrola”, “Centar”, “Bezobrazno zeleno”, “Disciplina kičme”, “Ekatarina Velika” i “Kazna za uši!”, da bi se potom posvetio isključivo glumi, a u poslednje vreme birajući plej listu za jedan TV šou vratio svojoj prvoj ljubavi.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Srdjan Žika Todorović (@srdjan.zika.todorovic)

Prvi Žikin igrani film je "Bal na vodi" iz 1986, a kasnije su se ređali hitovi "Kako je propao RNR", "Crni bombarder", "Tri palme za dve bitange i ribicu", "Podzemlje", "Atomski zdesna", "Apsolutnih sto", "Mrtav ‘ladan", te serija "Vratiće se rode"…

 

Srđanova tetka je legendarna Mira Stupica, sa karijerom koja je trajala više od 60 godina jedna je od najvećih, najboljih i najpoznatijih srpskih glumica u istoriji jugoslovenske i srpske kinematografije, ali i pozorišta.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Srdjan Žika Todorović (@srdjan.zika.todorovic)

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR