Glas Javnosti

JOŠ JEDNA U NIZU: Uskoro nova knjiga Boba Dilana o drugim umetnicima i umeću pisanja

Kultura
Autor: Glas javnosti

Američki umetnik Bob Dilan (Dylan) u novembru će izdati novu knjigu "The Philosophy of Modern Song" čije su odlomke ove nedelje preneli mediji u SAD.

Objavljivanje je najavljeno 8. marta, a biće izdata 8. novembra, i prva je Dilanova knjiga od 2004. godine kada je izdato delo „Chroniques, volume 1“.

Odlomci nove knjige otkrivaju razmišljanja Dilana (81), pesnika i muzičara, o legendarnim pesmama „Strangers in the Night“ Frenka Sinatre (Frank) i „My Generation“ grupe „Hu“ (Who), prenosi N1.


Dilan je za Sinatru (1915-1998) muzičku figuru u SAD, napisao da je imao „životni dah, nešto što teče u venama i što je neophodno da bi čovek ostao živ i prevario smrt“.

Umetnik je tu knjigu počeo da piše 2010. godine, a delo obuhvata više od 60 tekstova o umetnicima kao što su Henk Vilijams (Hank Williams) i Nina Simon, kao i tekstove o umeću pisanja tekstova i stvaranja melodija.

Dilan, čije je pravo ime Robert Alen Zimerman (Robert Allen Zimmerman), kultna je ličnost generacije 60-ih godina i jedan od najvećih kantautora 20. veka.


Umetnik je 2016. godine dobio Nobelovu nagradu za književnost jer je „stvorio, u okviru velike tradicije američke muzike, nove načine poetskog izražavanja“.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR