Glas Javnosti

IZABRANI NOVI ČLANOVI EVROPSKE FILMSKE AKADEMIJE: Iz Srbije čak 13 umetnika, među kojima Miloš Biković i bračni bar Đuričić-Isaković

Kultura
Autor: Glas javnosti

Evropska filmska akademija objavila je spisak na kome se nalaze imena 462 filmska profesionalca koji su postali njeni novi članovi, prenosi Filmski centar Srbije.

Među novoizabranim članovima je i 13 predstavnika Srbije, a to su bračni par Jasna Đuričić i Boris Isaković, Miloš Biković, američki glumac Adam Davenport i Maja Šuša, reditelji Branka Bešević Gajić, Danilo Lola Ilić i Marta Popivoda, kritičarka-novinarka Tara Karajica, montažer Nenad Pirnat, kao i producenti Iva Plemić Divjak i Čarna Vučinić.

Imena novih članova objavljena su u čast obeležavanja Dana Evrope, a u pitanju je rekordan broj evropskih filmskih stvaralaca čiji će glasovi, kako se navodi u zvaničnom saopštenju, ojačati poziciju evropske kinematografije. Izabrani će učestvovati u glasanju za Evropske filmske nagrade, tzv. evropske Oskare, koje se održavaju svake godine u decembru.

Novosadska glumica i profesorka Jasna Đuričić pre dve godine ovenčana je nagradom za najbolju evropsku glumicu te kuće, a sada je postala punopravna članica ove organizacije zajedno sa suprugom Borisom.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR