Glas Javnosti

Igrao sa SRPSKIM GLUMCEM UBIJENIM U HOLIVUDU a sad i on PREMINUO U 98. godini! (VIDEO)

Kultura
Autor: Glas javnosti

Legendarni holivudski glumac Karl Rajner preminuo je u 98. godini, a malo je poznato da je on igrao u filmskom ostvarenju iz 1966. zajedno sa ubijenim srpskim glumcem Milošem Miloševićem, inače prvim telohraniteljem Alena Delona, kog su dovodili u vezu sa Stevicom Markovićem koji je takođe 1platio glavom ulogu Delonovog bodigarda

Jedan od najznačajnijih holivudskih zabavljača, Karl Rajner, preminuo je u svom domu na Beverli Hilsu, okružen porodicom.

Legenda komedije bio je najpoznatiji po radu s Melom Bruksom, a glumio je u filmovima poput "It’s A Mad, Mad, Mad, Mad, World", i "The Russians Are Coming, The Russians Are Coming".

Međutim, malo je poznato da je jedna od retkih uloga našeg glumca Miloša Miloševića u Holivudu, koji je šezdesetih godina 20. veka važio za jednog od vodećih ličnosti sa beogradske kaldrme, bila u filmu "Dolaze Rusi, dolaze Rusi" u kojem i Rajner igra glavnu ulogu.

Naime, Miško Milošević važio je za žestokog beogradskog momka koji se još kao kaskader na snimanju stranih filmova proslavio i postao najbolji prijatelj sa legendarnim Alenom Delonom. Milošević je naime preko Delona dospeo prvo u Pariz a potom i u Holivud gde je uspeo da zaigra sa čuvenim Rajnerom u filmu "Rusi dolaze". Sudbina Miloševića međutim bila je takva da je pronađen mrtav sa suprugom takođe holivudskog glumca Mikija Runija.

Miško Milošević u filmu "Rusi dolaze"

Miloševića su dovodili u vezu i sa čuvenim Stevicom Markovićem, koji je prionađen mrtav na periferiji Pariza 1968.

Inače dokumentarni serijal "Lepi i mrtvi" novinara Milomira Marića prati sudbine beogradskih momaka koji su šezdesetih godina 20. veka sreću potražili u belom svetu i tragično okončali svoje živote.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR