Glas Javnosti

I DALJE NE RADI BIOSKOP: Uprkos najavama, bioskopske sale će ostati prazne

Kultura
Autor: Glas javnosti

Bioskopi u Srbiji će ostati zatvoreni do daljnjeg usled pogoršavanja zdravstvene krize izazvane COVID-19, uprkos prethodnim planovima da se bioskopske sale otvore u akciji "Povratak u bioskope". Direktor Kombank dvorane i distributerske kuće "Megakom film" Igor Stanković je za portal nova.rs naveo da je trenutno nemoguće predvideti kada će bioskopi proraditi.

Akcija je trebala da se održi od 1. do 15. jula, kada su na repertoaru trebala da se nađu ostvarenja iz tekuće i prethodne godine, kao i filmovi kojima je zbog nastupanja pandemije prekinuto bioskopsko prikazivanje.

- Kada ćemo otvoriti bioskope, u ovom trenutku ne znam. Startovi filmova pomereni su za avgust. Najraniji datumi su polovinom avgusta i pre toga ne vidim razloga za otvaranje bioskopa, rekao je Stanković.

On je dodao i da je distribucija svih novijih holivudskih ostvarenja odložena za 12. i 24. avgust, a da ljubiteljima filmova do tada preostaje da tokom jula iz automobila filmove gledaju u drajv-in bioskopu na Adi.

- Drugačije je za sada nemoguće. Nema još uvek ničega što bi nam ukazalo da ima svetla na kraju tunela. Ne vidimo još kraj tog tunela, kazao je Stanković.

(Izvor: N1)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR