Glas Javnosti

Hana Selimović odgovorila na Karleušine prozivke upućene glumcima

Kultura
Autor: Glas javnosti

Glumica Hana Selimović reagovala je na izjave Jelene Karleuše u emisiji Hit tvit na Pinku.

Ona je, na Instagramu u vidu storija, napisala da bi neko trebalo da „javi Karleuši da su pare državnih institucija, pare poreskih obveznika, dakle državne, a da država nije onoga ko njom upravlja, već pripada nama, njenim građanima“.

„A taj koncept ‘ćuti, radi i plaši se’ pripada feudalnom ustrojstvu, nasleđu robovlasništva, koje je civilizacija manje više uspešno pokušala da iskoreni, tako da pravo na pobunu nije samo privilegija beskućnika i građani zemlje nisu robovi bez prava na glas, samo zato jer, zamisli, žive od svog rada“, napisala je Selimović.

Glumica je dodala da je „taj somnabulni argument primitivan“.

„Taj somnabulni argument je toliko primitivan, deplasiran i pre svega bez logike, da sam gotovo iznenađena, čak i kada dolazi iz opskurne emisije poput one koja vrlo neuspešno podražava ozbiljan politički talk show“, zaključila je Hana Selimović.

Njenu objavu je na Instagramu preneo i glumac Slaven Došlo.

Podsetimo, Karleuša je kritikovala glumce koji igraju u serijama i filmovima koje finansira Telekom, a koji podržavaju proteste „Srbija protiv nasilja“.

„I sad je pitanje – rođaci, ko vam daje pare da vi lepo živite i s kojim pravom vi, koji lepo živite, jer mnogo se serija snima i nikada glumci nisu bili besniji, čast izuzecima, pa se postavlja pitanje ko je tu lud? Mislim, onda nemojte da glumite u serijama i filmovima, nemojte da uzimate pare od države i idite demonstrirajte protiv Vučića. Samo moramo da budemo fer-plej i da kažemo onako kako jeste. Ovde je kao neka, s oproštenjem, sprdnja“, istakla je Karleuša.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR