Glas Javnosti

Gradovi koji imaju najbolji kulturni sadržaj na svetu

Kultura
Autor: Glas javnosti

Kako biste ocenili kulturnu scenu svog grada? Da bi saznali koji su najbolji gradovi za umetnost i kulturu, Time Out je postavio pitanje 21.000 stanovnika gradova širom sveta.

Svaki grad na ovoj listi je zaslužio svoje mesto. Lokalni stanovnici su ispitivani o najboljim kulturnim mestima i iskustvima u svom gradu, a takođe su zamoljeni da ocene kulturnu ponudu svog grada na osnovu kvaliteta i pristupačnosti.

Naravno, pristupačnost je ovde relativna: ono što se za lokalno stanovništvo u jednom gradu smatra jeftinim, možda neće biti za one u drugom. Ali bilo da je to zbog sniženog ulaza u muzej za lokalno stanovništvo ili besplatnih festivala na otvorenom, ovo su destinacije na kojima su umetnost i kultura na zavidnom nivou.

Time Out je suzio izbor tako što su isključili gradove sa nižim ukupnim ocenama i uključili samo gradove sa najvišim ocenama za svaku zemlju. Četiri grada „u centru pažnje“ dodata su konačnom rangiranju – gradovi koji nisu bili ispitani, ali su ih urednici i lokalni stručnjaci Time Out-a nominovali kao kulturne prestonice koje zaslužuju pažnju.

Evo liste gradova koji imaju najbolju kulturnu scenu:

 1. Meksiko
 2. Prag
 3. Kejptaun, Afrika
 4. Buenos Ajres
 5. Atina
 6. Edinburg
 7. Beč
 8. Madrid
 9. Firenca
 10. Melburn
 11. Pariz
 12. Montreal
 13. Marakeš
 14. Sao Paulo
 15. Njujrok
 16. Tokio
 17. Abu Dabi
 18. Mumbai
 19. Amsterdam
 20. SeulGlas javnosti /B09S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR