Glas Javnosti

GLUMICA ANĐELA MARIĆ ODLOŽILA VENČANJE ZBOG STERIJINE NAGRADE: Na dodelu u Novi Sad stigla u pratnji BUDUĆEG MUŽA!

Kultura
Autor: Glas javnosti

Glumica Anđela Marić odložila je današnje venčanje u Novom Pazaru, kako bi stigla večeras u Novi Sad i primila nagradu za najbolju mladu glumicu na 66. Sterijinom pozorju u predstavi "Ako dugo gledaš u ponor".

Ona je trebalo danas u 15 sati da se venča u Novom Pazaru, ali je, kada je saznala za nagradu, odložila venčanje da bi stigla u Novi Sad, u pratnji svog budućeg supruga, na svečanost povodom zatvaranja Sterijinog pozorja.

-Ne bih rekla da sam samo ja pobednica, pobednik je celo moje pozorište. Jako smo bili iznenađeni sinoć kada su nam javili za nagrade. Bili smo u autobusu, gostovali smo u Kraljevu i nismo mogli da verujemo svojim ušima, kazala je Anđela Marić za portal 021.

Dodala je da je uloga Nejre uloga koju svaka glumica priželjkuje da dobije, i dobije je jednom u životu.

 

-Ona dolazi u trenutku kada isplivavaju razna nasilja nad ženama kod nas. Zapravo, svi smo mi Nejra, svaka od nas doživela je neki vid nasilja, borila se protiv njega. Mi smo ga na probama iznova duboko i bolno preživljavali rekonstruišući ga. Moja koleginica Lemana Binjoš govorila je stalno da je to kao da vas neko konstantno udara po bubrezima. Kontantan bol, kazala je mlada glumica.

Anđela Marić završila je glumu na novopazarskom Internacionalnom Univerzitetu, u klasi profesora Envera Petrovcija.

Za najbolju predstavu na Sterijinom pozorju proglašena je predstava "Ako dugo gledaš u ponor",  koju je prema istoimenom romanu Enesa Halilovića, režirao Zlatko Paković, u produkciji Regionalnog pozorišta Novi Pazar/Kulturni centar Novi Pazar.

 

Zlatko Paković je za ovu predstavu odlukom Žirija, dobio i Specijalnu Sterijinu nagradu za režiju.

Glumac Rifat Rifatović dobio je nagradu za ulogu u istoj predstavi, a Sterijina nagrada za originalnu scensku muziku pripala je Božidaru Obradinoviću, takođe za tu predstavu.

Žiri 66. Sterijinog pozorja činili su rediteljka Snežana Trišić, glumica Nataša Tapušković, dramski pisac Davor Špišić, scenograf Darko Nedeljković i glumac Mihajlo Nestorović.

U takmičarskoj selekciji bilo je deset predstava.

(Glas javnosti) 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR