Glas Javnosti

Gledajte filmove i osvojite besplatan put na festival u Veneciju

Kultura
Autor: Glas javnosti

Evropski filmski izazov, takmičenje koje filmofilima pruža šansu da posete neke od najprestižnijih filmskih festivala u Evropi, nastavlja se 10. juna i trajaće do 12. avgusta, najavili su iz organizacije festivala Beldoks koji je partner celog projekta u Srbiji.

Novi krug evropskog filmskog izazova poziva učesnike da tokom 10 nedelja odgledaju 10 evropskih filmova, postave fotografiju kao dokaz da su film odgledali i sakupljaju bodove.

Svaki evropski film donosi im 4 boda dok se svaka različita platforma nagrađuje sa 3 poena.

Platforma može biti bioskop, filmski festival, tv kanal, VoD platforma ili bilo koji legalan vid prikazivanja.

Največi filmofil ili osoba sa največim brojem bodova u ovom krugu osvaja putovanje na filmski festival u Veneciji.

Shodno situaciji izazvanoj virusom COVID19, ukoliko dođe do otkazivanja festivala ili putovanje u Italiju ne bude moguće u datom trenutku, pobednik ili pobednica kao nagradu dobiće godišnju pretplatu na sajtu i projektor, kako bi u svom domu mogli da uživaju u omiljenim filmovima.

European film ćallenge se istovremeno odvija u 8 evroskih zemalja: Srbiji, Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji, Češkoj, Španiji, Portugalu, Litvaniji i Letoniji.

Organizator takmičenja u Srbiji je Međunarodni festival dokumentarnog filma Beldocs koji se ove godine održava od 3. do 10. septembra.

(Izvor Tanjug)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR