Glas Javnosti

VLASTA VELISAVLJEVIĆ SAHRANJEN U ALEJI ZASLUŽNIH GRAĐANA (VIDEO)

Kultura
Autor: Glas javnosti

Doajen srpskog glumišta Vlasta Velisavljević koji je izgubio bitku sa koronom u 94. godini, sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Brojne kolege i prijatelji okupili su se i pre opela zakazanog za 14.30 sati pred kapelom na Novom groblju da bi odali poslednju počast legendi domaćeg glumišta Vlasti Velisavljeviću i izjavili saučešće njegovoj supruzi Nadi. Među njima su glumci Branko Cvejić, Branka Petrić, Rada Đuričin, Tihomir Stanić, Vojislav Voja Brajović i Milica Mihajlović, Dragan Petrović Pele, Dragan Mićanović, Goran Sultanović, Slobodan Boda Ninković, Vesna Stanojević, Milan Marić, pozorišni reditelji Jagoš Marković. Ljubiša Ristić, Tatjana Mandić Rigonat, Dimirije Jovanović, upravnica Jugoslovenskog dramskog pozorišta Tamara Vučković, upravnica Narodnog pozorišta Ivana Vujić, filmski reditelj Balša Đogo, košarkaška legenda Zoran Moka Slavnić…

Nakon opela u kapeli, povorka se uputila ka Aleji zaslužnih građana, gde je poslednji pozdrav svom kolegi uputio Irfan Mensur.

– Imam tremu, jer moram da ti mahnem zauvek. Sad ćeš da se družiš sa Glogijem, Zucom i Nikolom Simićem i reci mu da je recept protiv opadanja kose koji je dao Voji i meni odličan. Ceo tvoj život je anegdota – kazao je Irfan Mensur, opraštajući se nad odrom u ime kolega od Vlaste Velisavljevića.

Kovčeg sa telom Vlaste Velisavljevića položen je u grobnicu u kojoj su sahranjeni i Vladimir Veličković i eEra Milivojević.

Velisavljević je bio najstariji aktivni srpski glumac. Za svoji rad dobio je brojna priznanja. Bio je doživotni počasni član Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Vlasta Velisavljević odigrao je oko 350 uloga u pozorištu, na filmu i u serijama. Sarađivao je sa brojnim pozorišnim i filmskim rediteljima, glumio je u svim beogradskim pozorištima.

Vlasta Velisavljević je dobitnik Sretenjskog ordena za zasluge koji se dodeljuje povodom Dana državnosti Republike Srbije (2017).

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR