Glas Javnosti

Festivali Beldoks i Palić dobili finansijsku pomoć

Kultura
Autor: Glas javnosti

Međunarodni festival dokumentarnog filma Beldoks i Festival evropskog filma Palić podržani su od potprograma MEDIA kako bi festivali mogli da stimulišu širu publiku

Na konkursu za podršku festivalima, koju je organizovala Evropska komisija, od srpskih festivala pomoć su dobili Međunarodni festival dokumentarnog filma Beldoks i Festival evropskog filma Palić, koji će biti podržani od strane potprograma MEDIA sa po 46.000 eura.

Na konkurs "Podrška festivalima“ stiglo je 106 prijava iz 30 zemalja, a odabrano je ukupno 33 projekta koja će biti podržani od strane MEDIA.

Ovaj konkurs konkretno podržava evropske audiovizuelne festivale, a jedan od prioriteta je da se podrži i stimuliše interesovanje šire evropske publike audiovizuelnim delima kroz promotivne aktivnosti, filmsku edukaciju i festivale.

Finansijska podrška jednom festivalu određuje se na osnovu broja evropskih filmova u programu, koja može iznositi 27 do 75 hiljada eura za festivale dugometražnog igranog filma i od 19 do 33 hiljada eura za festivale kratkog filma.

 

Ovo je treći put da su Beldoks i Palićki festival dobili podršku na ovom konkursu, dok je prošle godine u okviru drugog roka za podnošenje projektnih aplikacija podršku dobio još jedan filmski festival iz Srbije - Slobodna zona.

 

(Izvor: Tanjug)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR