Glas Javnosti

FEDIS ZAVRŠEN SVEČANOM DODELOM NAGRADA: Dragan Bjelogrlić i Nada Šargin u najboljim glavnim ulogama!

Kultura
Autor: Glas javnosti

Deseti međunarodni Festival drama i serija FEDIS završen je svečanom dodelom nagrada “Zlatna antena” u Domu omladine.

Nagrada Zlatna antena za najbolju TV seriju u sezoni 2019/20 pripala je ostvarenju "Senke nad Balkanom 2", a najgledaniji je bio "Južni vetar". Priznanje Zlatna antena "Ljubiša Samardžić" za najbolju glavnu mušku ulogu osvojio je Dragan Bjelogrlić ("Tajkun"), a Zlatna antena "Milena Dravić" za najbolju glavnu žensku ulogu otišla je u ruke Nade Šargin ("Kalup").

Najboljom muškom epizodnom rolom proglašena je gluma Ivana Đorđevića u seriji "Tajkun", a najboljom ženskom igra Vesne Trivalić u drugoj sezoni "Senki nad Balkanom". Glumačko otkrovenje godine je Filip Đurić iz serije "Grupa", čijih sedmoro autora je dobilo Zlatnu antenu za najbolji scenario, dok je montažer istog ostvarenja Aref Zaabi dobio priznanje za najbolju montažu.

Najbolji reditelj je Goran Marković ("Delirijum tremens"), direktor fotografije Radovan Popović ("Tajkun"), kostimograf Suzana Gligorijević ("Delirijum tremens"), a kompozitor Robert Pešut Manjifiko ("Senke nad Balkanom 2").

Najpopularnija TV serija iz regiona prikazana u Srbiji je "Drugo ime ljubavi", a nagrada Zlatna antena za sveukupan doprinos TV produkciji dodeljena je glumici Svetlani Ceci Bojković.

(Glas javnosti/Novosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR