Glas Javnosti

FANTASTIČNA NAJAVA FESTIVALA: Čak TRI DOMAĆE PREDSTAVE na ovogodišnjem Bitefu

Kultura
Autor: Glas javnosti

Nadovezujući se na prethodno izdanje Bitefa, kao i na praksu koju je uveo prethodni umetnički direktor festivala Ivan Medenica, publiku će u festival uvesti predstava – prolog, “Božanstvena komedija“ u režiji Franka Kastorfa

Tri domaće predstave – “Božanstvena komedija“, “Želja da se napravi čvrsta istorija završiće se neuspehom“ i “Kao i sve slobodne djevojke“, biće izvedene u glavnom programu ovogodišnjeg Bitefa od 3. do 10. oktobra, navodi se u saopštenju.

Nadovezujući se na prethodno izdanje Bitefa, kao i na praksu koju je uveo prethodni umetnički direktor festivala Ivan Medenica, publiku će u festival uvesti predstava – prolog, “Božanstvena komedija“ u režiji Franka Kastorfa.


Predstava će biti izvedana na sceni „Olivera i Rade Marković“ Beogradskog dramskog pozorišta, 3. oktobra od 18 časova.

Time će ona predstavljati tačku povezivanja koja ima za cilj održavanje kontinuiteta sa prethodnim festivalskim izdanjima. Izuzetno razigrano izvođenje ansambla, te višeznačnost teksta, scenskog prostora, muzike i pokreta koju Kastorf vešto koristi, ujedinjeno doprinose snazi ove kritike konzumerizma u današnjem neoliberalnom kapitalizmu koji se podjednako vešto reprodukuje u svim vremenima.

Osim te predstave, u takmičarskom delu programa publika će 6. oktobra od 18 časova videti predstavu “Želja da se napravi čvrsta istorija završiće se neuspehom“, a od 20 časova na sceni “Mira Trailović“ Ateljea 212 “Kao i sve slobodne djevojke”, predstavu u produkciji tog pozorišta prema tekstu Tanje Šljivar i u režiji Selme Spahić.

Ovogodišnje, 57. izdanje Bitefa, održaće se pod sloganom “Snago, ne pristaj da budeš nečija“. U glavnom programu biće ukupno devet predstava koje stižu iz Nemačke, Litvanije, Mađarske, Švedske, Grčke, Burkine Faso, Belgije i Srbije.

Glas javnosti / O10S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR