Glas Javnosti

EMOTIVNO VEČE! Predstava "Let iznad kukavičjeg gnezda", prvi put odigrana bez Marka Živića!

Kultura
Autor: Glas javnosti

Predstava "Let iznad kukavicjeg gnezda", koja je na repertoaru Beogradskog dramskog pozorišta već 17 godina, odigrana je juče, na dan kada bi pokojni glumac Marko Živić napunio 50 godina.


Nažalost, prvi put bez njega. 

Ipak, 210. izvođenje predstave "Let iznad kukavicjeg gnezda" prošlo je odlično, a glumački ansambl u sastavu Dragan Bjelogrlić, Milutin Mima Karadžić i ostalih, bio je fantastičan na sceni.


Lik Martinija umesto Marka Živića igrao je glumac Mladen Sovilj, koji se u ovoj ulozi odlično snašao.
- Želimo da probamo da ova predstava i dalje živi, naravno pre svega u Markovo ime, zato što je on jedan od retkih kolega koji je nas, mlađu generaciju umeo da uhvati pod ruku i da nam kaže "Hej, mačak, ono ti je bilo dobro na sceni". Marko je držao neki živi duh ovog teatra, i inače na celoj glumačkoj sceni. Imao je otvorenu komunikaciju sa svima i neretko sa nama mlađima se družio, bio nam je veliki vetar u leđa - rekao je Sovilj prošle nedelje na konferenciji za medije.
Podsetimo, Marko Živić preminuo je u KBC "Dragiša Mišović14. oktobra prošle godine posle tronedeljne borbe sa korona virusom. 
U sećanju kolega u pozorištu na Krstu, kao i publike, ostaće po hit predstavama “Kad su cvetale tikve”, “Ne igraj na Engleze”, “Sviraj to ponovo, Sem”, “Let iznad kukavičjeg gnezda”….

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR