Glas Javnosti

EMIR KUSTURICA NAJAVIO IZMENJENI FESTIVAL: Biće ‘Kustendorf’, ali onlajn

Kultura
Autor: Glas javnosti

Filmski i muzički festival “Kustendorf” biće održan od 22. januara do 25. januara, najavili su danas organizatori.

Ipak festival neće biti održan na Mećavniku kao do sada, već će moći da se prati isključivo preko digitalne platforme, na veb adresi „kustendorf.online“.

U fokusu i ovogodišnjeg “Kustendorfa” biće u mladi filmski stvaraoci i velikani svetskog autorskog filma, a takmičarski program će se sastojati od 22 kratkometražna filma domaćih i inostranih autora. Za festivalske nagrade takmičiće se filmovi mladih režisera iz Poljske, Belgije, Srbije, Austrije, Azerbejdžana, Bugarske, Severne Makedonije, Nemačke, Rusije, Rumunije, Danske, Irana, Izraela, Kirgistana, Crne Gore, Uzbekistana i Francuske.

Takmičarski program činiće 18 igranih, dva dokumentarna i dva animirana kratkometražna filma.

U okviru programa "Savremene tendencije" biće prikazani filmovi "Dragi drugovi!"Andreja Končalovskog , "Vendi" Bena Zejtlina , "Gospođica Marks" Suzane Nikijareli i "Kamenolomac" Đanluke i Masimilijana De Serioa.

U okviru programa "Retrospektiva velikana" biće prikazane četiri epizode serije "Bila jednom jedna zemlja" Emira Kusturice, program posvećen američkoj glumici Fej Danavej, i poslednji film reditelja Kim Ki Duka "Rastvaranje".

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR