Glas Javnosti

EKSKLUZIVNO! PRVI KADROVI SRPSKE "DINASTIJE" Blejk, Kristl i Aleksis uhvaćeni na delu (VIDEO)

Kultura
Autor: Glas javnosti

Čuvena "Dinastija", jedna od najpopularnijih sapunica svih vremena dobija svoju srpsku verziju koju snima “Emoušn” produkcija, a gledaoci će moći da prate od jeseni na televiziji “Pink”.

Snimanje srpske "Dijastije" uveliko je u toku, a u ovom ostvarenju pojaviće se čak 400 glumaca.

Srpskog Blejka Karingtona igra Branimir Popović i zvaće se Branko Kadić, Kristil je Ana Savić kao Kristina Kadić, dok ulogu  Aleksis Kadić Konstantinović tumači Marija Karan. Sesila Kolbija otelotvoriće Predrag Bjelac i njegov lik zove se Vojin Konstantinović.

Na setovima u studijima, ali i na terenu ovih dana snimali su i Aleksandar Radojičić, Zoran Cvijanović, Milutin Mima Karadžić, Milan Gutović, Marina Ćosić, Milutin Milošević kao dr Nik, Milena Živanović u ulozi donmaće Klaudije, Frano Lasić je advokat Andrija, a snimaju i Sergej Trifunović, Stefan Radonjić, Vojislav Brajović, Sanja Jovićević i mogi drugi.

 

Uz ekskluzivne prve kadrove srpske "Dijastije" o seriji za Glas govori direktor “Emoušn” produkcije Goran Stamenković.

- Želeli smo da radimo sapunicu jer nikada pre toga naša firma nije radila tu vrstu serije. “Dinastija” je jedna od najvećih i najboljih ikada iz tog žanra i izbor je bio prioradan. Pogotovu ako se zna da je brend “Dinastije” najveći na ovim prostorima. Međutim ova serija u našoj verziji, sa našim glumcima i u našoj režiji ima mnogo više elemenata prave dramske serije nego što ima klasična sapunica.

Prema rečima Gorana Stamenkovića u produkciju su prezadovoljni glumačkom podelom koju su uspeli da okupe:

- Snima se u dva velika studija i u najvećoj scenografiji koju je jedna domaća serija imala, i na preko 250 lokacija svuda po regionu. Ali neuporedivo najteze ce biti da se gledajući našu seriju gleadoci opuste i uživaju u našoj verziji bez upoređivanja sa originalnom pričom. Naši junaci iako je osnova slična u srpskoj priči su ipak prilagođeni našim karakterima i okolnostima, veli Stamenković i dodaje:

- Imamo više od  400 glumaca u podeli. Preko 20 glavnih uloga. Samo dve uloge nisu bile naš prvi izbor. Ali i tu smo se dogovorili već na drugom kandidatu.

Dok smo američu verziji premijerno, davnih osamdesetih gledali jednom nedeljno srpska verzija ići će svakog dana.

 

- Veoma je naporno raditi. Imamo dnevnu seriju i samim tim tempo snimanja je veoma naporan po šest dana u nedelji, po 12 sati snimanja. Celo leto je po 40 stepeni napolju. Snimamo na otvorenom, na gradilištima… ono što celu ekipu drži u dobrom raspoloženju je material koji se snima i svi smo svesni da stvaramo jednu od serija o kojoj će se veoma dugo pričati i nakon emitovanja i koja postavlja nove standarde u kvalitetu glume, režije i produkcije za dnevnu seriju.

A zaplet koji prati raskošna scenografija i vrući zapleti je otprilike ovakav… Kada jedan od najvećih poslovnih magnata u Srbiji, Branko Kadić, odluči da se oženi svojom sekretaricom Kristinom, pokrenuće lavinu događaja koji će porodicu Kadić baciti u vrtlog porodičnih intriga, ljubavnih obrta, kao i poslovnih turbulencija sa najvećim Brankovim takmacem u poslu, Vojinom Konstantinovićem.

 

U porodičnim odnosima Branko se ne snalazi baš najbolje: nema sluha za biseksualnost svog sina Stefana, kao ni za ambiciju ćerke Anastasije da se ostvari u poslovnom svetu. Njegova nova supruga Kristina, koja postepeno otkriva ovaj potpuno nov svet za nju, teži da se prilagodi porodici i zadrži Brankovu naklonost. U tome je ometaju njene prethodne afere i povratak bivše Brankove supruge Aleksis pa se odnos između Branka i nje konstantno menja. Aleksis se udajom za Vojina Konstantinovića a ubrzo zatim i njegovom smrću, postavlja kao opasan Brankov protivnik koji ne odustaje od namere da ga uništi.

Poslovni svet predstavlja drugo polje intriga koje Kadiće dovodi u životne opasnosti i među mafijaške obračune; svet raskoši koliko god se činio primamljivim uzima danak te Kadići nikad nemaju mira. To ih čini nekonvencionalnom, ali interesantnom porodicom.

 

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR