Glas Javnosti

DRUGA SEZONA TAJKUNA MOŽE SE POGLEDATI U DAHU: Dragan Bjelogrlić o dve nove serije i filmu, čiju premijeru čeka cela SRBIJA

Kultura
Autor: Glas javnosti/ Kurir

Prvu epizodu druge sezone serije "Tajkun" - nastale kod plod saradnje "Fajerflaj produkcije" i Telekoma Srbije i s Draganom Bjelogrlićem u glavnoj ulozi - imala je priliku već da vidi publika na Festu.

Dok sprema svoj novi film "Lančana reakcija", Bjelogrlića očekuje i premijera serije "Toma" na Superstar kanalu, koju potpisuje kao reditelj, ali i televizijsko prikazivanje ove serije, u kojoj igra tajkuna.

DraganBjelogrli?INSTA.png
foto:Kako vam se čini nastavak "Tajkuna"?

- Gledao sam šest epizoda i s velikim zadovoljstvom mogu da kažem da je druga sezona čak i bolja od prve, što nije čest slučaj jer se scenaristi vođeni starom slavom ulenje. Serija je zadržala vizuelni identitet prve sezone, a priča je snažnija i ima dosta novih likova. Prva epizoda je uvod, a već od druge serija se gleda u dahu. Čak bi mogla i da se bindžuje.

Šta vam je bio najveći izazov prilikom stvaranja lika Vladana Simovića?

- Najveći izazov mi je bio da izdržim 60 snimajućih dana po vrućini. Nekad je napolju bilo i 40 stepeni. Sve ostalo mi je bilo zadovoljstvo.

Koliko će se serija "Toma" razlikovati od istoimenog filma?

- Dosta. Biće tu četiri sata materijala koji nije viđen u filmu. Narativni tok je drugačiji.

dragan-bjelogrli?-toma-zdravkovi?.png
foto:

Glumci često kažu da vole da rade sa vama. Zbog čega je to tako?

- Najbolje da sami objasne. Mene je to kompliment. (smeh)

Koliko se često u pisanju scenarija oslanjate na istorijske činjenice?

- Radim s timom istoričara koji su stručnjaci za svoje oblasti. Kad sam radio na filmu "Lančana reakcija", imao sam jednog istoričara koji je doktorirao na atomskoj bombi u SFRJ. Bili su tu i doktori i jedan nuklearni fizičar. Volim da radim s ljudima koji su stručnjaci.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR