Glas Javnosti

DRAGAN PETROVIĆ PELE JE ZBOG TRAGEDIJE OSEDEO PREKO NOĆI : Ispovest koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim

Kultura
Autor: Glas javnosti

Glumcu su pred sam početak predstave, dok je bio u pozorištu, javili da mu je poginuo stariji brat

Dragan Petrović Pele je jednom prilikom otkrio da je zbog tragedije koja je pogodila njegovu porodicu osedeo preko noći.

Glumcu su pred sam početak predstave, dok je bio u pozorištu, javili da mu je poginuo stariji brat.

– Saznao sam pred sam početak predstave. Bila je to, sećam se, “Kolubarska bitka”. Nije u to vreme bilo mobilnih telefona, neko je javio u pozorište. Pitao sam Mišu Janketića, pošto u toj predstavi on igra glavnu ulogu, a ja sam imao dve-tri scene, da li mogu da idem, da li može da igra bez mene. Kaže mi – naravno. Ulećem u neku krntiju od auta koji sam tada vozio i odlazim. Kasnije sam se osvestio. Imao sam 28 godina tada. I kada sam se vratio na Akademiju, vratio sam se kao sed čovek – ispričao je Pele.

Na pitanje kako čovek izdrži tako nešto rekao je da se u prvom trenutku ne oseća ništa.

– Izdrži. To je onaj mehanizam samoobmane. Isto je kao i kad se posečeš. To ne boli odmah, boli kasnije. Nalet adrenalina. U prvom trenutku ne osećaš ništa, onda kad se malo osvestiš, osećaš bes, pa tek onda tugu – rekao je Dragan Petrović Pele u emisiji.

Pele je rekao i da je njegov brat bio sušta suprotnost njemu. Opisao ga je kao visokog, mirnog i staloženog, dok je, kako kaže, on uvek izvodio neke “kerefeke”.

Da nesreća ne ide sama svedoče i dalji gubici koji su ga pratili tokom života. Za bratom, preminuli su mu i roditelji.

– Prvo je poginuo brat, pa je umro tata, i na kraju je 2013. godine preminula i mama. Dok je tata bolovao, sve vreme sam radio, išao sam na fakultet i igrao predstave, ali sam ih redovno obilazio. Kada se mama razbolela, mesec dana je ležala u bolnici „Sveti Sava“, gde sam odlazio svaki dan. Na dan sahrane igrao sam komediju. Malo je teško da se čovek „prebaci“, ali to je život – zaključio je Pele tada.

Glas javnosti/Blic

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR