Glas Javnosti

DOBAR USPEH SAJMA: Prvog dana Sajma knjiga 15.624 posetilaca

Kultura
Autor: Glas javnosti

Od otvaranja 65. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga, u nedelju 23. oktobra, pa do 21 čas toga dana, elektronski sistem merenja izbrojao je 15.624 posetilaca, što je "apsolutni rekord" za prvi dan otkada se poseta na Beogradskom sajmu meri elektronski, saopštili su organizatori.

Direktorka Beogradskog sajma Danka Selić ovakvo interesovanje za najznačajniju kulturnu manifestaciju u regionu objašnjava dvogodišnjom pauzom, izazvanom globalnom zdravstvenom krizom, koja je ljubitelje knjige i lepe reči uskratila za simbol i nacionalnog i vlastitog kulturnog identiteta.

„A to je simbol koji je nastao mnogo pre nego što se većina posetilaca rodila. Organizatori i izdavači su se sa svoje strane potrudili da sajamske izložbe i programe učine maksimalno atraktivnim, informativnim i privlačnim za sve književne afinitete, ukuse i očekivanja“, dodaje se u saopštenju, prenosi N1.


Organizatori i izlagači, odnosno izdavači, očekuju da se ovakvo interesovanje najšire javnosti održi tokom svih dana sajma, koji će trajati sve do nedelje 30. oktobra.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR