Glas Javnosti

Do koncerata uživo preko desetina sajtova na internetu

Kultura
Autor: Glas Javnosti

Brojni festivali su otkazani ili odloženi, ali muzičari širom sveta ne odustaju i ne prepuštaju se "hibernaciji u izolaciji", sviraju kod kuće i u studijima, a nastupe prenose uživo na društvenim mrežama.

Na “Gigmitu”, posvećenom najavama koncerata muzičara širom sveta, preporučili su 20 platformi za živi prenos svirki, gde u “doba karantina” ljubitelji muzike mogu da prate poznate muzičare, ali i nove talente.

Među preporučenim platformama su i “Arte Concert” i “Songkik” sa živim nastupima čuvenih muzičara u svim žanrovima, kao i “Zajedno kod kuće” na portalu “Global Citizen” sa nastupima nastalim u saradnji sa Svetskom zdravstvenom organizacijom, kao i “Dontstopthemusic” sa izborom živih nastupa na Instagramu.

Najave onlajn koncerata mogu se pratiti i preko za to specijalizovanog sajta, a muzičari sa Bilbordove liste oglašavaju se na njihovoj Fejsbuk stranici.

Festivali na internetu

Festival “Liverpool Sound City” je odložen, ali su se organizatori “preselili” na Internet, uspostavili su novu platformu “Guest House” i tu prenose žive nastupe izvođača.

Ovo je prilika i da otkrijete nove muzičare koji neguju nešvilski (kantri) zvuk na Fejsbuk stranici “Virtuelni festival” iz ovog američkog grada.

Dodaćemo ovde i novosadski festival “Egzit” koji još nije zvanično otkazan, ali na svojoj Fejsbuk stranici emituju najbolje žive nastupe sa ranijih izdanja.

Do 7. aprila možete posetiti i džez festival na ineternetu u okviru sajta “Uživo iz naših dnevnih soba” i usput i pomoći džezerima.

Nezavisni muzičari i novi talenti

Ako ste radi da pomognete muzičarima u čijim svirkama uživate, tu su “Koncerti u karantinu”, a za upoznavanje novih talenata tu su sajt “La Blogotheque” sa svojim “Drži se podalje koncertima” ili sajt budimpeštanskog organizatora koncerata “Garden Wonder“.

Nova imena sa nemačke scene mogu se otkrivati i slušati svakodnevno od osam uveče na Instagramu.
INES#Talent from Germany Beranger is also recording live streams every day at 8PM (CET) on Instagram. Check it out.

Žurke sa di-džejevima

Kad smo kod Nemačke, prilika da se virtuelno uđe u čuvene berlinske klubove moguća je na platformi “United We Stream”, a tu je i inicijativa na portalu “Dringebliben“.

A živi didžej setovi odvijaju se i na platformi “Party Mobile“, gde postoji i opcija da dobijete notifikaciju kada počinje nastup koji želite da čujete.

Klasika, opera i balet

Klasika se, uz mnoge sajtove svetskih kuća posvećenim umetničkoj muzici, može se pratiti i na “Silkroud projektu” na Fejsbuku, a čuvena Bečka opera besplatno emituje svoje najbolje opere i balete.

I mnogi drugi bendovi, kantautori i di-džejevi svoje nastupe “kače” pravo na svoje profile na Instagramu, Fejsbuku ili na kanale na Jutjubu, a najave se mogu videti na profilima “Gigmita” na Fejsbuku i Instragramu.

Izvor: Nova

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR