Glas Javnosti

DANI U SLAVU VELIKOG GLUMCA U GORNJEM MILANOVCU: Brstini nagrada "Mija Aleksić", a za publiku hit predstave i kultni filmovi

Kultura
Autor: Glas javnosti

U čast Mije Aleksića, velikana srpskog glumišta koji je pre 100 godina rođen u Gornjoj Crnući, Kulturni centar i opština Gornji Milanovac od 26. septembra do 10. oktobra organizuju Dane Mije Aleksića.

Bivši upravnik Ateljea 212 i glumac Branimir Brstina dobitnik je nagrade "Mija Aleksić - biti glumac" za 2023. godinu, saopšteno je na konferenciji za medije u Beogradu. Publiku očekuje bogat filmski i pozorišni program, pa će publika moći da vidi mjuzikl "Neki to vole vruće" Narodnog pozorišta iz Niša, "Put oko sveta" (Lutka scena Pepino, Niš) i "Bašta sljezove boje" (Knjaževsko-srpski teatar Kragujevac), ali i bogat filmski program sa ostvarenjima "Lajanje na zvezde" i "Kako je propao rokenrol".

Mija Aleksić
FOTO: printscreen društvene mreže

Sve je počelo 2013. godine prilikom realizacije izložbe "Mija Aleksić - biti glumac", autora Bobana Stefanovića". Nakon višegodišnjeg istraživanja karijere Mije Aleksića utvrđen je model manifestacije. Okosnica je savremeno stvaralaštvo: pozorišna, filmska, likovna, muzička i vizuelna umetnost.

Glas javnosti / K04S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR