Glas Javnosti

DAN KADA JE OTIŠAO 'DUŠKO DUGOUŠKO': Iza legende je ostala misterija poslednjeg nastavka 'Tesne kože' (VIDEO)

Kultura
Autor: Glas javnosti

Pre 6 godina umro je Nikola Simić, legenda srpskog filma i pozorišta!

U filmskom serijalu "Tesna koža" proslavio se igrajući mlađeg referenta Mitu Pantića, ali peti nastavak, koji je snimio, izgleda nikad nećemo videti. Producenti ovog ostvarenja čak su dobili sudski spor, ali nema još informacije o tome da li će nekad biti prikazan snimljeni materijal. Za Kurir ovo nije mogao da potvrdi ni Lane Gutović, koji je nekoliko puta najavio da će snimanje biti nastavljeno.


- "Tesna koža" bila je uvek ispred svog vremena. A Nikola Simić mi je baš mnogo falio u "Beloj lađi" - izjavio je svojevremeno o kolegi za Kurir Milan Lane Gutović.

Nikola Simić rođen je 18. maja 1934. godine u Beogradu, a preminuo je 9. novembra 2014. u 80. godini. Odrastao je na Zvezdari, da bi se njegova porodica kasnije preselila na Topličin venac, što je, kako je govorio, njemu veoma teško palo, jer je bio razdvojen od drugova.


Igrao je u više od 160 filmova i serija, zbog kojih je ušao u legende. U najdugovečnijoj predstavi u pozorištima "Buba u uhu" Žorža Fejdoa tumačio je uloge Viktora Emanuela Šandebiza i Poša, po kome će zauvek biti upamćen. Na sceni JDP ostvario je briljantne uloge u predstavama "Kandid ili optimizam", "Pseći valcer", "Čekajući Godoa", "Revizor" i druge. Televizijsku karijeru je devedesetih i dvehiljaditih nastavio u serijama "Srećni ljudi", "Porodično blago" i "Ljubav, navika, panika".

Mnoge generacije još uvek se sećaju beskrajno duhovitih Simićevih interpretacija u sinhronizacijama crtanih filmova uz koje su odrastali. Među mnogim junacima, pozajmio je glas Dušku Dugoušku, te Mikelanđelu i Sekaču u "Nindža kornjačama".

O Nikolinom privatnom život ne zna se mnogo, a prema nekim pričama, čak se četiri put ženio. - Bez ljubavi i tih sklonosti ne znam kako bih funkcionisao, a velika je istina da sve dok volite - živite. Meni je ljubav najjača emocija, koju doživljavam kao talenat, talenat za život - rekao je doajen glumišta u jednom od poslednjih intervjua. Nikola Simić je danas pomalo zaboravljen, a na njega još seća ulica koju je dobio na Zvezdari.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR