Glas Javnosti

ČUVENA ULOGA KOJA JE PROSLAVILA MILOŠA BIKOVIĆA BILA PONUĐENA DRUGOM GLUMCU: Evo zbog čega ju je odbio

Kultura
Autor: Glas javnosti

Uloga Tirketa u filmu i seriji "Montevideo, bog te video", proslavila je Miloša Bikovića, ali je ista bila ponuđena drugom glumcu - koji ju je odbio.

Ulogom fudbalera Miloš Biković, je osvojio simpatije publike, a malo ko zna da je ova uloga bila namenjana Marku Janketiću, koji tada nije mogao da uskladi obaveze na filmu i u pozorištu.

„Dragan Bjelogrlić je dugo razmišljao kome da poveri ulogu. Imao je veoma nezahvalan zadatak ne samo da debituje kao reditelj već i da otvori prostor jednoj potpuno novoj generaciji glumaca, da im da prostor i poverenje. Mladi glumci retko kad imaju izraziti šarm.

On se zarađuje iskustvom, ulogama, odnosom prema poslu“, rekao je Biković pre nekoliko godina u Leskovcu i dodao:

„Dok je birao glavne uloge, nas 15-20 mladih glumaca svakodnevno je išlo na treninge. Nadao sam se da ću dobiti ulogu Ivice Beka i pojaviti se u drugom delu, ali nisam imao ambicije za glavnu.


Marko Janketić   (Foto: JUtjub)

U jednom trenutku Dragan me je pozvao i rekao: „Vidi, ja hoću da ti dam Tirketa, ali mnogo si visok i pojma nemaš da igraš fudbal“.

Rekao sam mu da ću se potruditi oko fudbala. Imao sam treninge kad i cela ekipa, ali i nasamo s trenerom, i sam sa sobom, kad me niko ne vidi. To je zahtevalo mnogo rada i taj period mi je bio stresan.

Onda sam shvatio da nikada neću naučiti dobro da igram fudbal, ali mogu da iskoristim nekoliko trikova koje ću da navežbam do perfekcije.

A kad te trikove izvedem, sve posle toga će delovati kao da ‘ovaj dečko vlada fudbalom’. Tako sam i koncipirao svoj lik“, zaključio je glumac.


Glas javnosti/V02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR