Glas Javnosti

ČUVENA SRPSKA GLUMICA UMRLA KAO BESKUĆNICA: Otac joj se kupao u parama, a ona završila u TEŠKOJ BEDI zaboravljena od svih!

Kultura
Autor: Glas javnosti/ Kurir

Glumica Živka Matić ostala je upamćena po brojnim televizijskim ostvarenjima, poput serija "Ljubav na seoski način" i "Građani sela Luga".

Ona je ostavila trag, kako u filmskim, tako i u dramskim ulogama, a umrla je u 75. godini u svom rodnom Požarevcu, 1998. godine, zaboravljena od svih. Svi su nekada uživali u njenim ulogama, ali malo ko je znao da je umrla u najvećoj bedi, kao beskućnica.

Scena na Živkinom grobu cepa srce i dan-danas. Naime, na glumičinom grobu još nije podignut spomenik, a prošlo je 26 godina od njene smrti, uskoro se očekuje i da će pored spomen ploče, ova glumačka legenda, dobiti i bistu.

Živka Matić rođena je 1923. godine u vrlo imućnoj porodici čoveka koji je imao prvi automobil i koji je izvršio elektrifikaciju Požarevca, međutim ubrzo se našla kao siroče, a usvojio ju je bankrarski činovnik.

Živka Matić

foto: youtube printscreen

Podsetimo, Živku Matić gledaoci najviše pamte po ulozi u TV seriji „Građani sela Luga”, za koju je u paru sa čuvenim Batom Živojinovićem dobila nagradu, ali je i pored te uloge, imala brojna filmska ostvarenja.

Živka Matić — Википедија

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR