Glas Javnosti

BRUS VILIS KAO MUSOLINI! Prvi projekat Filmskog grada u Pančevu, čija je izgradnja počela u martu!?

Kultura
Autor: Glas Javnosti

Prvi projekat koji će biti snimljen u novom Filmskom gradu u Pančevu, trebalo bi da bude serija o velikom italijanskom diktatoru Musoliniju. Glumiće ga Brus Vilis, saznaje Glas Javnosti krajnje nezvanično iz filmadžijskih krugova.

-Još nije poznat ni jedan detalj, ali se veruje da će holuvudska zvezda, ukoliko bude bila konačan izbor, ovaj projekat snimiti za HBO, Netflix ili Amazon, rekao nam je nezvaničan izvor.

Podsetimo, do sada su snimljene dve TV serije o italijanskom diktatoru, prva od tri epizode, iz 1985. godine sa glumcem Džordžom Skotom, na filmskom sajtu IMDB ocenjena visokom ocenom 7,3.

U drugoj "Uspon i pad Musolinija glavnu rolu je tumačio latino zavodnik Antonio Banderas. bila je to mini serija iz 1993, u trajanju od dva sata, sa ne baš laskavom ocenom 5.8.

Podsetimo se da je i 1987. jedna velika zvezda snimala seriju u Pančevu. Bila je to italijanska glumica Sofija Loren, koja je glumila u čuvenoj seriji Karla Pontija "Mama Lučija".

Inače, za potrebe snimanja serije, na Tamiškom keju su napravljene kulise grada Njujorka, a filmska diva je više od mesec dana drugovala sa mnogobrojnim statistima koji su glumili Njujorčane iz tridesetih godina dvadesetog veka.

Izgradnja novog filmskog grada u Pančevu, bila je na sva zvona najavljena krajem februara ove godine, ali nemamo informaciju dokle se u tim radovima i stiglo.

Planirana su tri studija i prateći objekti na površini od oko 12.000 kvadratnih metara. Biće zaposleno oko 90 osoba, od toga 22 za stalno. Investicija investitora produkcije "Firefly" iz Beograda je vredna šest miliona evra.

Lokacija koja je odabrana za izgradnju je u blizini starog buvljaka, kod Bavaništanskog puta, kod Hipodroma.

Gradski većnik zadužen za kulturu, Nemanja Rotor, je tada izjavio da je u prvoj fazi kupljeno zemljište površine 12.000 kvadrata i ocenio da je ovo odlična investicija za Pančevo, koji je poznat kao "film friendly" grad, sa višedecenijskim iskustvom u oblasti snimanja filmova.

Grad Pančevo želi da zadrži status filmskog grada pa s tim u vezi ima propisanu ubrzanu proceduru za pomoć filmskim ekipama, zbog toga je često prvi izbor producenata prilikom odabira lokacija za snimanja.

U Pančevu postoji tradicija snimanja filmova. Na raznim lokacijama u gradu snimljeno je više od 150 filmova, serija i kultnih scena iz filmova poput "Maratonci trče počasni krug", "Ko to tamo peva", "Balkan ekspres", ali i novijih ostvarenja.

U međuvremenu pogledajte trejler najnovijeg Vilisovog filma, koji je pušten u etar u julu ove godine. Naravno, akcioni je....

(Glas Javnosti/N.G.)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR