Glas Javnosti

BRAVO, VUČE KOSTIĆU: Stavio bih Berlinski zid između Srba i Hrvata, da se Jasenovac nikada više ne bi dogodio! (VIDEO)

Kultura
Autor: Glas javnosti

Glumac Vuk Kostić dao je intervju za ruski medij "Sputnjik" koji je izazvao mešovite reakcije na društvenim mrežama.

Glumac je izjavio da bismo trebali da postavimo "Berlinski zid" između Srba i Hrvata.

„Ja bih stavio Berlinski zid između nas da ne možemo više nikada da se sretnemo, mislim da ne bi dolazilo do tih strašnih nesrerća. Ni na pijaci, ne može, pošto krompir? Jesi Srbin? Ne može. Jednom kada se u našim narodima dese velike nesreće i zločini, tipa Jasenovac, od tog momenta više ne razgovaramo. Mi smo najviše krivi koji smo kao uvek bili – hajde da svi Sloveni žive zajedno.

Mi uvek hoćemo da se igramo, Hrvati kažu skloni se, a mi kao da se družimo. Ne možete kad stalno buše loptu“, rekao je Vuk Kostić.


„Mene to jako pogađa, ja se saosećam sa žrtvama, to je najprljaviji rat u zadnjih ne znam koliko vekova, to je bio opšti haos“, rekao je Vuk Kostić za Sputnjik.

Zbog izjave koju je dao za ovaj ruski medij, Vuk Kostić izazvao je brojne reakcije na društvenim mrežama. Mnogi tviteraši sližni su u tome da je preterao – te mahom dominiraju negativne reakcije.

Drugi pak misle da glumac nije imao lošu nameru, ali da se nespretno izrazio rekavši da „ne bi dozvolio ljudima da kupe ni krompir na pijaci ukoliko nisu Srbi“.


Glas javnosti/Sputnjik

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR