Glas Javnosti

Boljšoj otvorio svoju virtuelnu scenu: Dostupni besplatni klasici

Kultura
Autor: Glas Javnosti

Boljšoj teatar u Moskvi, zatvoren zbog epidemije koronavirusa, odlučio je da snimke svojih najpopularnijih predstava emituje besplatno na internetu.

Objava čuvenog Boljšoj teatra došla je, kako piše agencija AFP, nakon što je gradonačelnik Moskve u četvrtak naredio zatvaranje svega što ne potpada pod neophodne usluge i poručio građanima da ostanu kod kuće.

„Naša zemlja, kao i ostatak sveta, prolazi kroz vrlo težak period. Nikada ranije se nismo suočili sa ovakvom situacijom i pošto smo morali da zatvorimo pozorište, nismo želeli da izgubimo svoju vezu sa publikom“, izjavio je Vladimir Urin, generalni direktor Boljšoj teatra, najavljujući besplatno prikazivanje predstava onlajn.

Balet i Opera su najavili emitovanje svojih šest najpopularnijih produkcija na Jutjubu, što je započeto u petak baletom „Labudovo jezero“, a nastavljeno „Uspavanom lepoticom“.

Na repertoaru su za sada i opera „Carska nevesta“ (1.4), balet „Marko Spada“ (4.4), opera „Boris Godunov“ (7.4) i balet „Krcko Oraščić“ (10.4).

Boljšoj je otkazao sve poredstave zakazane u periodu od 17. marta do 10. aprila zbog zabrane javnih događaja na kojima je okupljeno više od 50 ljudi.

Na stotine opera i teatara širom sveta zatvorilo je svoja vrata zbog epidemije koronavirusa i okrenuli su se internetu i emitovanju snimaka svojih predstava.

Izvor: Nova

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR