Glas Javnosti

BILA JE TALENTOVANA ZA SVE: Mira Furlan pevala za “Psihomodo pop”, a evo zašto Gobac kaže da je to njihova najtužnija pesma (VIDEO)

Kultura
Autor: Glas javnosti

Mira Furlan čiji je odlazak u sredu u 66. godini iznedadio i balkansku i američku javnost pamte kao izuzetnu glumicu, a malo ljudi zna da je jedno vreme pevala sa grupom “Psihomodo pop”.

Lider benda Davor Gobac otkrio je da je Mira zajedno sa Dubravkom Ostojić i Stjepkom Kavurić pevala prateće vokalne na njihove dve pesme "Nema nje (Zauvijek)" i "Iste stvari".

- Družili smo se s Mirom u to vreme. Bila je to 1984. godina. Nismo tada imali još ni ploču, ali došle su devojke u studio Radio Zagreba, u čuvenu "Četvorku", da nam pomognu da snimimo "Nema nje (Zauvijek)" i "Iste stvari" - kaže Gobac i dodaje:

- Za glumu je, kažu, najvažnija prirodnost, a ona je to imala u sebi. Nisam ja tu dobar kritičar. Imala je najvažnije - harizmu, a bila je zgodna ženska. Mira je bila inteligentna i duhovita osoba. Uvek će je tako pamtiti. Bila je starija deset godina od mene. Sećam se, nas je zvala nekoliko puta kod sebe u stan na žurke. Upoznao nas je Davor Slavnik, s kojim je imala bend “Orkestar Mire Furlan” – objasnio je Davor Gobac, a preneo Kurir.

Sada kad Mire Furlan više nema, nekako i proročki zvuče stihovi "Nema nje, zaspala je zauvijek".

- Pesma je napisana za našeg prijatelja. On je pevao u bendu “Neroni”, a njemu je tada umrla tetka. Bila je to pesma s posvetom za nekog ko je otišao. Vidiš, eto, sad, sve se to, nažalost, poklopilo s Mirom - zaključuje Gobac.

(Glas javnosti)

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR