Glas Javnosti

AUTOR PLANETARNOG HITA "VEŠTAC" UPUTIO ZAHVALNICU SRBIJI I SVOM SRPSKOM IZDAVAČU: Sapkovski zahvalan Čarobnoj knjizi i Srbima što su verovali u Geralta! (FOTO)

Kultura
Autor: Glas javnosti

Jedan od najpoznatijih autora epske fantastike danas, poljski književnik Andžej Sapkovski, autor planetarnog serijala o Vešcu po čemu je snimljena i Netfliksova hit serija, zahvalio se na svoj rođendan Srbiji i svom srpskom izdavaču "Čarobnoj knjizi" na poverenju i što su među prvima verovali u njegovu imaginaciju.

Nakon deset godina kontinuiranog objavljivanja dela Andžeja Sapkovskog u izdanju Čarobne knjige, renomirani autor ukazao je veliku čast obrativši se direktno ovom srpskom izdavaču, ali i publici u Srbiji, rođendanskom porukom povodom ovog značajnog jubileja, koju vam prenosimo u celosti:

"Dragi moji čitaoci,

Ove godine slavimo deset godina kako se Geralt susreo sa vašom zemljom Srbijom. Pisanje knjiga je jedno a njihova dugovečnost nešto drugo. 

Velika mi je čast što vidim da su posle toliko vremena i dalje uzbuđeni i što zajedno sa Vešcom prate ovu avanturu.

Za to moram da se zhavalim i svom izdavaču "Čarobnoj knjizi" koja je verovala u moj rad. 

Ali, bez vas dragi čitaoci, ova priča o Vešcu bila bi šuplja.

Hvala vam na dobrodišlici koji ste upriličili mojim knjigama i što ste nastavili da održavate plamen ove sage.

 

S poštovanjem:

Andrzej Sapkowski

Foto: CK

Čarobna knjiga je jedna od prvih izdavačkih kuća u svetu koja je prepoznala kvalitet i potenciljal sada svetski poznate sage Andžeja Sapkovskog i osim serijala "Saga o vešcu" obkavili su  i druga istaknuta dela ovog autora, poput „Husitske trilogije“ i zbirke „Maladi i druge priče“, a ove godine objavljeno i specijalno ilustrovano izdanje knjige „Poslednja želja“.

Osim objavljivanja ilustrovanih knjiga u kojima se obrađuju priče iz prve knjige Sage o Vešcu u pripremi su i dve kompletno ilustrovane priče, u punom koloru kao i svojevrsna enciklopedija likova, čudovišta, tvrđava i predela iz sage Sapkovskog.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR