Glas Javnosti

Arno Gujon dobitnik nagrade "Najbeograđanin"

Kultura
Autor: Glas javnosti

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon dobio je danas jubilarnu 20. nagradu "Najbeograđanin" koju dodeljuje RTV Studio B, zbog doprinosa istinski kosmopolitskom duhu Beograda, u vremenu punom izazova za očuvanje jedinstvenog duha srpske prestonice.

"Arno Gujon je time što je odlučio da živi u Beogradu, radi, zasnuje porodicu i odgaja svoju decu, u trenutku kada su mnogi odlučivali da iz njega zauvek odu, pokazao da ovaj grad imamo zbog čega da volimo, ali i da moramo da radimo na tome da bude još bolje mesto za život. Hodajući putem kojim je tačno 100 godina pre njega prošao znameniti Arčibald Rajs, Arno Gujon je "Najbeograđanin" koji nam je svojim izborom vratio veru u čuvenu parolu "Beograd je svet", navodi se u obrazloženju.


Skulptura Kule Gardoš i plaketa uručene su Gujonu na njegovom radnom mestu, u Upravi, uoči 53. rođendana RTV Studio B.

Gujon je rekao da je Beograd grad koji čuva svoje korene, a u isto vreme je gostoljubiv i otvoren za sve ljude.

"Ovo priznanje je dokaz da ljudi koji nisu iz Beograda, ni iz Srbije, mogu da budu prihvaćeni najsrdačnije moguće. U ovom gradu se proširila moja porodica, ovde moja deca odrastaju i školuju se. U Beogradu želim i da ostarim" rekao je Gujon.

Arno Gujon preselio se iz Francuske u Beograd 2012. godine. U prestonici Srbije živi sa suprugom Ivanom i 3 dece: Milenom, Irenom i Viktorom.

"Najbeograđanin" je nagrada koju tradicionalno, na svoj rođendan 1. aprila, dodeljuje TV Studio B.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR