Glas Javnosti

ARI, MNOGO SAM MATOR: Poslednja poruka Laneta Gutovića Irfanu Mensuru SLAMA SRCE (FOTO)

Kultura
Autor: Glas javnosti

Glumac Irfan Mensur je ispričao za medije koliko je dugo trajalo njegovo prijateljstvo sa MIlanom Lanetom Gutovićem i šta mu je rekao pred smrt.

Mensur je ispričao da je reditelj filma "Tesna koža" uzeo ekipu glumaca koja se inače privatno družila, ali i da su Lane i on uloge prihvatili samo zbog novca.

- Taj film je snimljen tako što je reditelj Mića Milošević za glavne uloge uzeo sve nas koji smo se i privatno družili: Laneta, Nikolu Simića, Voju Brajovića i mene. U to vreme se nije snimala takva vrsta ostvarenja i svi smo znali da je u pitanju laka komedija. Jedini razlog zbog kojeg smo pristali da igramo bilo je to što smo bili jako dobro plaćeni. Na svoju inicijativu povukao sam se iz tog projekta posle prvog dela. Međutim, film je doživeo veliki uspeh, kao i svi njegovi nastavci, i tada sam shvatio da sam pogrešio. Kada bih mogao ponovo da biram, bilo bi me u svim delovima. Barem bih bolje živeo - rekao je Irfan Mensur, a preneo nportal.rs.


Čuveni glumac je rekao da je tada prvi put uživo video Lepu Brenu koja je bila na početku karijere.

- Tada sam Brenu prvi put video uživo. Bili smo totalno dva različita sveta. Ona je bila na početku muzičke karijere, a ja sam se bavio pozorištem i filmom i do tada nismo imali dodirnih tačaka. Sećam se da je profesionalno odradila svoj deo posla. Nakon toga, prvi put smo se ponovo sreli tek posle 32 godine na jednoj proslavi, gde sam bio proglašen za ličnost godine.


Sa Lanetom Gutovićem prijateljstvo je trajalo više od 40 godina, a Mensur otkriva da su bili na vezi do poslednjeg dana.

- Naše drugarstvo počelo je kada sam došao u Jugoslovensko dramsko pozorište davnih sedamdesetih godina. Voja Brajović i Lane su već uveliko bili deo ansambla i srdačno su me prihvatili. Lanetu je bilo komplikovano da zapamti moje ime, i kada smo se upoznavali, rekao mi je: "Joj, je l mogu da te zovem Ari?" Rekao sam mu da može i od tada sam ceo život za njega bio Ari. Dok je ležao na Vojnomedicinskoj akademiji, gde se pored kovida borio i sa drugim respiratornim problemima, poslao mi je poruku: "Ari, mnogo sam mator." Dva dana nakon toga je preminuo - rekao je glumac.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR