Glas Javnosti

Anica Dobra zajedno sa ćerkom snima seriju u Zagrebu (VIDEO)

Kultura
Autor: Glas javnosti

Popularna glumica trenutno snima četvrtu sezonu hrvatske serije koja se bavi životom u bivšoj Jugoslaviji, zbog čega sa ćerkom Minom Sovtić često boravi u Zagrebu, gde su snimanja. Pored hrvatskih kolega, sa njom su na setu Zoran Cvijanović i Slaven Došlo.

Kažu da kada se na setu nađu Anica Dobra i Zoran Cvijanović, nastaje prava magija, pokretom i energijom boje likove. Oni igraju u hrvatskoj seriji “Crno-bijeli svijet”. Kolege imaju samo reči hvale na račun ovo dvoje glumaca koji su obeležili kraj 80-ih i jednu kinematografsku epohu koja je u umetničkom smislu bila reper kako su se kalili umetnici. Baš te godine bile su inicijalna kapisla reditelju Goranu Kulenoviću da osmisli seriju “Crno-bijeli svijet” koja će se baviti životom u Jugoslaviji osamedesetih godina dvadesetog veka. U junu je počelo snimanje četvrte sezone ove nagrađivane dramske serije koja će imati 12 epizoda. Novu sezonu obeležiće najvažniji događaji u Jugoslaviji tokom 1985. i 1986. godine, poput Ciboninog osvajanja Kupa prvaka, Radija 101, serije “Dinastija”, otvaranja videoteka, priprema za Univerzijadu i eksplozije Černobilja. Biće uključeni i likovi koji će predstavljati osobe koje su obeležile to razdoblje, poput Dražena Petrovića, Arijane Čuline, Marine Perazić i Nene Belana.

 Anica Dobra igra Beograđanku Jagodu, čiji bivši muž je Zoran Cvijanović u ulozi Radana. Na setu je i Aničina ćerka Mina Sovtić.

Evo nas u četvrtoj sezoni nagrađivane dramske serije. Oni koji su odrastali 80-ih godina prošlog veka, oni koji su tada stasali, kao i mlađi ljudi koji prate sve ono što je retro, po imenu serije mogu da prepoznaju i njen program. Muzika novog talasa, duh vremena estetski i mentalno, drskost mladih, vitalnost starijih, duhovitost u dramskim momentima, lakoću života i optimizam u vremenima koji mnogi od nas zovu srećnim 80-im. Ja glumim Jagodu, Beograđanku, srećno udatu u Zagrebu, koja, da kažem tako, vozi svoj život najbolje što ume. Upada u razne situacije i uvek nekako bezazleno završi na dobrom putu - kaže  Anica Dobra.

Serija se prikazuje na HRT 1.

- Pored scenarija i režije Gorana Kulenovića i Igora Mirkovića, moram da kažem da najveću vrednost ove serije čine moje vrhunske hrvatske kolege i moram da nabrojim samo neke od njih: Jelena Miholjević, Elizabeta Kukić, Kaja Šišmanović, Sreten Mokrović, Franjo Kuhar, Slavko Sobin, Filip Riđićki, Karlo Maloča. Oni su mi bukvalno najveća inspiracija, podrška, ali i garant dobrog raspoloženja na setu koliko god taj posao bio naporan i zahtevan - istakla je ona, te dodala:

- Prve dve sezone serije su naši gledaoci mogli da vide na bivšoj O2 televiziji, a verujem da će na nekoj od TV videti treću i četvrtu sezonu ili najbolje sve sezone odjednom. Bilo bi super da se vratimo u te srećne ’80. za nekoga pod znacima navoda, a za nekoga sa uzvičnikom.

Anica je ranije rekla da je “Crno-bijeli svijet” najgledanija serija u istoriji.

 - Bez ikakve politike, jednostavno taj je period bio solidan za život, u svakom slučaju za običnog čoveka bolji od ovog danas na celom YU prostoru, iako su postupci osamdesetih doveli do onog što se kasnije zbivalo i do ovog danas. Glumački, to je lep, ozbiljan posao. Igram Beograđanku koja se udala u Zagrebu i kroz koju se, između ostalog, prelamaju valeri srpskog mentaliteta.

(Izvor: Super TV/Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR