Glas Javnosti

"ŽARKU JE NEKA GATARA REKLA...": Ovu priču iz Lauševićevog ŽIVOTA malo ko je ZNAO

Kultura
Autor: Glas javnosti

Zanimljiva priča iz tog vremena vezana je za Žarka Lauševića

Kada je pre gotovo pola veka napustio rodno Arilje i nastanio se u Parizu Branko Vukajlović nije ni sanjao da će mu životni prijatelj postati poznati francuski glumac Alen Nuri a njegovo okruženje činiti modna i glumačka elita Francuske i Srbije. Upoznao je i lepe trenutke podelio sa našim legendama, Žarkom Lauševićem, Radom Šerbedžijom, Mirom Banjac, Mirom Trailović, Goranom Bregovićem, Vladom Kalemberom, Bebi Dol…

Branko je osmislio i sa Nurijem pokrenuo Filmski festival u Arilju koji je osamdesetih u ovoj varoši okupio sav krem srpskog glumišta ali i tadašnje poznate pevače i rok grupe.

Zanimljiva priča iz tog vremena vezana je za Žarka Lauševića o čijem se životu mnogo zna ali ne i podatak da se venčao upravo u ariljskoj crkvi “Sv. Ahilja“.

- Žarku je neka gatara u Crnoj Gori rekla da se venča u crkvi, pred Bogom, pa će dobiti dete, jer on je tada već četiri godine bio u braku ali nisu imali dece.Pozvao me i izrazio želju da se venča u ariljskoj crkvi “Sv Ahilije“ i da mu budem kum. Međutim, kako nisam bio kršten pop Jovo mi nije dozvolio pa sam pozvao Bana Pejovića, mog drugara,da kumuje umesto mene. I verovali ili ne Laušević nakon devet meseci dobije dete. Dosta kasnije, posle svih onih nemilih događa, dopisivao sam se sa njim i rado smo se sećali tih divnih trenutaka - otkrio je svojevremeno Branko.

Glas javnosti / E02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR